Personal Branding, Laat zien wat je waard bent!

Gloria van Ewijk geeft op zaterdag 26 november de interactieve workshop Personal Branding, waarin ze tips geeft over het vergroten van je zichtbaarheid.

Met Personal Branding bedoelt Gloria iets anders dan jezelf als merk neerzetten. “Voor mij betekent Personal Branding duidelijk maken wie je bent en wat je kan toevoegen, jezelf duidelijk presenteren en profileren. Waar bij het belangrijk is om trouw te blijven aan jezelf en te kiezen voor een manier van profileren die bij je past. Ben je geen goede spreker, ga dan niet op een podium staan om gezien te worden, maar laat je stem horen via bijvoorbeeld een blog of maak een infographic.”

Vrouwen

Vooral vrouwen worstelen hiermee merkt Gloria. “Vrouwen steken van nature niet graag hun kop boven het maaiveld. Zo zijn er heel veel vrouwen die keihard aan het werk zijn, maar wel met de deur dicht. De kans dat anderen met jouw resultaten gaan pronken wordt hierdoor juist vergroot, waardoor anderen profiteren van jouw resultaten en jij niet de erkenning krijgt voor je werk.” Laten zien wat je wat je doet is dus nodig om erkenning en mooie kansen te krijgen.

Om je eigen kansen te creëren is het belangrijk om eerst te ontdekken wie je bent. “Vraag jezelf af wat je belangrijk vindt in het leven en in je werk en pas daar je ambities op aan. Pas als je je eigen verhaal helder hebt, kun je de juiste manier zoeken die bij jou past om jouw verhaal te delen.” Om impact te hebben moet je volgens Gloria bouwen aan een publiek. Daarbij is het ook belangrijk dat je verhaal eerlijk, oprecht en onderscheidend is. “Anders is het lastig jouw verhaal te verkopen.”

Uitdaging

Voor je je hele ziel en zaligheid de wereld in slingert moet je volgens Gloria wel beseffen dat er ook een keerzijde kleeft aan zichtbaarheid. “Wie impact maakt, kan een tegenbeweging terug verwachten.” Haar tip: “Zorg voor een goed fundament en neem de tijd om te bouwen aan je personal brand en je zelfvertrouwen. Ga niet all in, maar werk stapje voor stapje aan jouw brand. Verleg jouw grenzen zodra je er aan toe bent.”

Life Impact Company

Gloria van Ewijk MSc MBA is eigenaar van Life Impact Company. ‘Wij zijn een pioneer op het gebied van leiderschap, ondernemerschap en personal branding voor professionals en ondernemers. Met Life dragen wij actief bij aan een wederkerige samenleving, waar aan iedereen kan meedoen en meetelt! Wij zijn daarom een leer-werkbedrijf is voor MBO, HBO en WO-studenten en we zetten ons actief in voor vluchtelingen.’

Workshop bijwonen?

Wil jij deze of één van de ruim 70 andere workshops bijwonen? Schrijf je dan nu gratis in voor Vrouw & Carrière 2016, de carrièrebeurs voor hoogopgeleide en ambitieuze vrouwen die onderweg zijn naar de top.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg