Zakenvrouw van het Jaar 2012: Jacqueline Zuidweg

Op maandag 19 maart heeft Jacqueline Zuidweg de prestigieuze Prix Veuve Clicquot ontvangen van minister Schultz Van Haegen. Hierdoor mag Zuidweg zich Zakenvrouw van het Jaar 2012 noemen. Hiermee krijgt ze blijk van erkenning voor haar activiteiten en ondernemerskwaliteiten.

Na 17 jaar opkomen voor meer erkenning voor het MKB in financiële moeilijkheden, Is het Jacqueline gelukt om de schijnwerpers in Nederland meer dan ooit tevoren op dit maatschappelijke probleem te richten. De extra zichtbaarheid die de prijs met zich meebrengt, gaat de no-nonsense onderneemster inzetten om daar waar mogelijk haar oproep nog krachtiger te laten horen voor meer betaalbare, betrouwbare en betere hulp voor het MKB in zwaar weer.

Hulp ver te zoeken

Jacqueline: “In Nederland is er voor het MKB veel krachtige en professionele ondersteuning bij het starten van een onderneming. Maar als het financieel wat minder gaat met die ondernemers is ineens iedereen en alle hulp ver te zoeken. En sta je er helemaal alleen voor. Terwijl er momenteel maar liefst 1 op de 10 ondernemers in ons land in ernstige financiële problemen verkeert.

Oprichting eenmanszaak

De afwezigheid van een betrouwbare, betaalbare en kwalitatief goede schuldhulpverlening voor ondernemers bij financiële problemen, is de reden dat Jacqueline in 1994 is gestart met haar bedrijf. Een eenmanszaak om collega-ondernemers te adviseren die niet meer aan hun financiële verplichtingen konden voldoen.

In 1999 is de eenmanszaak overgegaan in een BV. Inmiddels is de organisatie veel breder actief dan alleen schuldsanerings advies, maar verzorgt ook opleidingen aan professionals en Wsnpbewindvoeringen.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg