First Employers 2013

Wat zijn volgens studenten en starters de meest favoriete werkgevers om je carrière te starten? Memory Research zocht het uit.

Unilever favoriete werkgever onder studenten en starters

Waar vorig jaar dit populaire bedrijf nog tevreden moest zijn met een derde plek, wijzen studenten en starters dit jaar Unilever massaal aan als First Employer 2013. Meest genoemde argument hiervoor zijn de aansprekende producten (24%), gevolgd door het imago (16%) en de internationale carrièremogelijkheden bij het bedrijf (13%). Opvallend genoeg zijn dit niet de factoren waar studenten en starters zeggen hun arbeidskeuzes op te baseren. In het onderzoek geven ze aan dat de inhoud van de functie het meest belangrijk is om bij een werkgever te gaan werken is, daarna worden de bedrijfscultuur en het salaris belangrijk gevonden.

Het was dit jaar voor de tweede maal dat Memory Magazine onderzocht waar studenten en starters het liefst hun carrière willen starten. First Employers 2013 is een lijst met in totaal 50 bedrijven en organisaties. De hoogste nieuwe binnenkomer vinden we dit jaar op de 18e plaats: het Academisch Medisch Centrum. Van de bedrijven die vorig jaar ook al tot de 50 meest populaire bedrijven behoorden is Royal HaskoningDHV het meest in populariteit gestegen. Ook D.E MASTER BLENDERS 1753, VolkerWessels, DSM en McKinsey & Company stegen met meer dan tien posities ten opzichte van vorig jaar.

De 10 populairste werkgevers van 2013

1: Unilever
2: Shell
3: Google
4: Rabobank
5: KLM
6: Ministerie van Buitenlandse Zaken
7: Heineken
8: Philips
9: Ahold
10: Coca Cola