First Employers 2016

Van alle ondervraagden zien de meeste studenten en starters een carrièremogelijkheid bij Heineken als beste start van hun carrière. Dit blijkt uit het onderzoek First Employers 2016, dat Memory Research onlangs hield onder studenten en young professionals.

First Employer 2016: Heineken

Waar willen de starters anno nu het liefst hun carrière starten? Die vraag staat centraal in het jaarlijkse First Employers onderzoek, dat dit jaar voor de vijfde keer uitgevoerd is. Het is dit jaar bierbrouwerij Heineken die is uitgeroepen tot First Employer.

Waar de afgelopen twee jaar Shell met de favorietenrol aan de haal ging is het olieconcern dit jaar afgezakt naar een vierde plek. Nieuw dit jaar in de top 10 vinden we Coolblue. Het bedrijf dat alles doet voor een glimlach stijgt van een 32e plek naar plek 7.

De sector die het meest tot de verbeelding spreekt is de FMCG. Wellicht daarom dat het niet geheel verrassend is dat er maar liefst zes FMCG bedrijven terug te vinden zijn in de top 15.

Stijgers

First Employers 2016 is een lijst met in totaal 100 bedrijven en organisaties. In totaal telt de lijst dertien nieuwe organisaties, waarvan we de hoogste nieuwe binnenkomer vinden op de 55e plaats: Airbnb.

Van de bedrijven en organisaties die vorig jaar ook al tot de 100 meest populaire werkgevers behoorden is Apple het meest in populariteit gestegen. Het bedrijf klom maar liefst 37 plekken naar plek 22.

Ook Booking.com en Damen Shipyards wonnen flink aan populariteit. Beide bedrijven stegen 35 posities ten opzichte van vorig jaar.

De 10 populairste werkgevers van 2016

1: Heineken
2: Google
3: KLM
4: Shell
5: Unilever
6: Philips
7: Coolblue
8: ABN AMRO
9: Rabobank
10: ASML