Finance Traineeship

Tijdens een finance traineeship doe je ervaring op in meerdere financiële afdelingen van een organisatie, zoals Planning, Controlling, Assurance, Reporting, Audit of Advisory. De trainee oriënteert zich breed en wordt gedurende 1 tot 2 jaar klaargestoomd om als volwaardig finance professional aan de slag te gaan.

Werkzaamheden Finance Trainee

Als finance trainee heb je eigen taken en verantwoordelijkheden en draai je mee als een volwaardig teamlid van je afdeling. Gedurende het traineeship krijg je verschillende opdrachten, waarmee je kunt bouwen aan je vakinhoudelijke kennis en (werk)ervaring.

Opleidingsprogramma

Een finance traineeship begint vaak met een algemene introductiecursus, waarbij je de ins en outs van het bedrijf leert kennen. Daarnaast kun je aanvullende afdelingspecifieke cursussen verwachten, vakinhoudelijke- en vaardigheidstrainingen en presentaties en workshops.

Begeleiding

Tijdens het finance traineeship wordt je individueel gecoacht en begeleid door iemand uit de praktijk. Dit kan een van je directe collega’s of leidinggevenden zijn, maar ook een externe consultant.

Voor wie?

Masters en bachelors met verschillende financiële achtergronden, zoals bedrijfseconomisch, controlling, (corporate) finance of accountancy komen in aanmerking om finance trainee te worden.

Doorgaans mag de finance trainee niet ouder dan 28 jaar zijn en maximaal 1 à 2 jaar werkervaring hebben.