Private Banking Traineeship

Tijdens het Private Banking Traineeship leer je over beleggen, financieren, product- en relatiemanagement, belastingen en assurantiën. Je loopt stage bij diverse afdelingen en maakt kennis met de dagelijkse realiteit van bijvoorbeeld Business Development, Verzekeringen, Private Banking en Beleggingsadvies. Een Private Banking Traineeship duurt gemiddeld een jaar.

In de laatste fase van het traineeship mag je vaak de geleerde kennis al toepassen in een startfunctie, bijvoorbeeld als assistent private banker of vermogensbeheerder.

Opleidingstraject

Het opleidingstraject bij een Private Banking traineeship is vaak gericht op de praktijk. Nadruk ligt op sales-attitude en interactie. Daarnaast zul je te maken krijgen met vakinhoudelijke cursussen, workshops en skillstraining. Je wordt veelal begeleid door een mentor die jou helpt jouw competenties te ontwikkelen, zoals onderhandelen, overtuigen en klantgericht werken.

Voor wie?

Het Private Banking Traineeship is voor kandidaten met een afgeronde HBO- of WO-opleiding met affiniteit met de financiële sector. Daarnaast zijn klantgerichtheid, overtuigingskracht en pro-activiteit veelgevraagde karaktereigenschappen bij Private Banking trainees.