Audit Traineeship bij de Overheid

Tijdens het tweejarig Audit Traineeship doe je ruime praktijkervaring op met de politieke, bestuurlijke en financiële werkelijkheid van het Rijk. Naast je werkzaamheden volg je een Post Master opleiding en een uitgebreid intern opleidings- en begeleidingsprogramma. Na het traineeship kun je solliciteren voor een vaste functie bij de Auditdienst Rijk.

Werkplekken

Het traineeship geeft je de kans om ervaring op te doen binnen de auditfunctie van de Rijksoverheid. Gedurende het traineeship draai je volledig mee op verschillende werkplekken. Als trainee werk je aan diverse opdrachten of taken bij verschillende opdrachtgevers van verschillende ministeries.

Werkzaamheden

De samenleving wordt geconfronteerd met grote (politieke) vraagstukken waarbij een betrouwbare en effectieve bedrijfsvoering van belang is. Hierin draag jij als trainee bij door kritieke punten te signaleren en aanbevelingen te geven voor verbeteringen.

Daarnaast ben je nauw betrokken bij de inrichting van verbeterprocessen rond vraagstukken die aandacht krijgen in de media. Het speelveld van een auditor bij de Rijksoverheid is daardoor heel divers.

Opleidingsprogramma

Tijdens het traineeship volg je een Post Master opleiding in de richting van Accountancy, IT-audit of Operational Audit. Daarnaast volg je opleidingsdagen bij de Rijksacademie. Tijdens deze dagen volg je cursussen om je kennis van (audit bij) de Rijksoverheid uit te breiden.

Verder volg je diverse trainingen op het gebied van vaardigheden. Zoals communicatietraining, presentatietraining en training debatteren. Ook bezoek je diverse onderdelen van het Rijk tijdens de Rijk-leren-kennen-dagen.

Voor wie?

Het Audit Traineeship is voor pas afgestudeerde (bedrijfs)economen die Financial auditor/accountant willen worden. Voor Masters met affiniteit voor IT en die carrière willen maken als IT-auditor. En voor academici met affiniteit voor bedrijfsvoering en processen die operational auditor willen worden.

Verder wordt er van je verwacht dat je maatschappelijk betrokken en klantgericht bent. Je moet lef hebben en goed kunnen samenwerken.

Na het traineeship

Het Audit Traineeship is bedoeld om afgestudeerde academici op te leiden tot accountant, IT-auditor of operational auditor. Na het voltooien van het traineeship kun je solliciteren naar een vaste functie bij de Auditdienst Rijk.