Trainee Albert Luggenhorst

Michelle van der Meer - van Gelder Michelle van der Meer - van GelderGastschrijver

Albert Luggenhorst volgt het incompany traineeship YSE powered by Kirkman Company. Gedurende het traineeship werkt Albert aan 3 á 4 projecten bij verschillende organisaties. Op de vrijdag werkt hij aan zijn persoonlijke ontwikkeling en volgt Albert diverse trainingen. Na het tweejarig traineeship wil Albert graag een baan waarin hij in projecten kan blijven werken.

Trainee Albert Luggenhorst

YSE traineeship als eerste baan

Na de master Strategic Management zocht Albert een baan waarin hij kon werken in verschillende sectoren en type organisaties. “Het was de combinatie van werken aan meerdere uitdagende projecten en het persoonlijke opleidings- en ontwikkelingsplan waarom ik heb gekozen voor dit traineeship als eerste baan.”

YSE verzorgt traineeships voor verschillende organisaties, waaronder Kirkman Company. Albert werkt nu ruim een jaar als trainee bij YSE powered by Kirkman Company. Tijdens de YSE24 Business Game kwam hij voor het eerst in contact met YSE en Kirkman Company. “Het energieke gevoel dat ik overhield aan de Business Game en de klik met de trainees was voor mij doorslaggevend om te solliciteren voor het 2-jarige traineeship.”

Diversiteit in opdrachten

Tijdens het traineeship werkt Albert aan verschillende consultancy opdrachten bij klanten van Kirkman Company. “Tijdens het traineeship werk ik aan diverse projecten bij 3 á 4 verschillende organisaties. Elk project duurt ongeveer 6 maanden, afhankelijk van het project kan het iets langer of korter duren.”

Samen met zijn manager bij YSE bepaalt Albert welke opdrachten passen bij zijn persoonlijke ontwikkeling. “Daarbij kijken we naar wat ik de komende periode wil leren en ontwikkelen, waar mijn interesses liggen en natuurlijk ook naar welke opdrachten beschikbaar zijn.”

1e jaar

De eerste opdracht van Albert was voor dance4life en Naga Foundation. “Voor dance4life hield ik me bezig met het inrichten van partnerships en was ik onderdeel van het fundraising team. Bij Naga Foundation richtte ik een proces in om partnerships aan te gaan, zo bracht ik structuur aan in de organisatie.”

Zijn tweede opdracht voerde Albert uit bij U-center, een privékliniek in de geestelijke gezondheidszorg. “Ik werkte mee aan de voorbereiding en implementatie van een verandertraject voor continue verbetering van de zorg. Dit betekende dat ik over verschillende deelprojecten verantwoordelijkheid had waarbij ik veel samenwerkte met psychologen en artsen. Het was erg interessant en leerzaam om zo met alle lagen van de organisatie samen te werken.”

2e jaar

Zojuist is Albert begonnen met zijn derde project, dat zich richt op het versnellen van duurzame innovatie. “Voor dit project werk ik mee aan het opzetten van een innovatiecentrum, dat als doel heeft om duurzame innovaties binnen de chemische industrie te versnellen.”

Wat zijn vierde project wordt en waar hij die gaat uitvoeren, weet Albert nog niet. “Een project bij een grote corporate zou mooi binnen mijn traineeship passen. Grote organisaties hebben een andere dynamiek, hier heb ik in mijn eerste projecten nog geen kennis mee gemaakt.”

Opleidingsprogramma

Elke vrijdag staat in het teken van persoonlijke opleiding en ontwikkeling. Het opleidingsprogramma bestaat uit inhoudelijke- en vaardigheidstrainingen. “Ik volg trainingen zoals effectieve gespreksvaardigheden, strategic sourcing en adviesvaardigheden. Een deel van de trainingen wordt intern verzorgd door YSE en Kirkman Company en een deel door een extern trainingsbureau.”

Begeleiding

Gedurende het traineeship wordt Albert intensief begeleid. “Met mijn manager neem ik minstens 1 keer per maand mijn ontwikkeling door.” Daarnaast heeft Albert 1 keer in de maand samen met zijn medetrainees een coaching avond. “Tijdens deze bijeenkomsten delen we in vertrouwen ervaringen en is er gelegenheid om met elkaar te sparren. Hierbij zijn 2 ervaren consultants aanwezig.”

“De coaching avonden zijn erg waardevol, aangezien ik en mijn medetrainees veel tegen vergelijkbare uitdagingen aanlopen. Denk bijvoorbeeld aan: Hoe ga je om met de verwachtingen van je opdrachtgever?, Hoe zorg je voor een prettige balans tussen je werk en privé?”

Na het traineeship

Hoe de toekomst er voor Albert na het traineeship eruit zal zien, is nog niet helemaal bekend. Eén ding weet Albert wel. “Na het traineeship wil ik graag een baan waarbij ik in projecten kan blijven werken. De afwisseling geeft mij veel energie! Het geeft een kick om een succes te maken van opdrachten met een duidelijk begin- en eindpunt. Het is bovendien iedere keer weer een uitdaging om in beperkte tijd waarde toe te voegen.”

Lees ook de verhalen van onderstaande trainees: