Trainee Anne van den Berge

Michelle van der Meer - van Gelder Michelle van der Meer - van GelderGastschrijver

Anne van den Berge volgt het incompany traineeship YSE powered by Allianz. Middels het 2-jarig traineeship ontwikkelt zij zich tot projectmanager, contractmanager of inhoudelijk expert. Als trainee werkt Anne aan 3 verschillende opdrachten binnen Allianz. Daarnaast volgt ze bij YSE een intensief ontwikkelprogramma met professionele begeleiding, coaching en trainingen zoals, projectmanagement, boeiend presenteren en effectieve gespreksvaardigheden.

Trainee Anne van den Berge

Traineeship als eerste baan

Na haar master Bestuurskunde zocht Anne een baan waarbij zij werken en leren kon combineren. Deze combinatie vond zij in dit YSE traineeship. “De afwisseling van praktijk, training en begeleiding waren voor mij belangrijke aspecten. De aandacht voor persoonlijke ontwikkeling die je tijdens een traineeship krijgt, sluit daarom perfect aan bij wat ik wilde in mijn eerste baan.”

Bij YSE zag Anne dat er nog een traineeship vacature open stond bij Allianz. Na meerdere gesprekken en de selectiedag wist Anne dat ze voor dit traineeship zou gaan. “Vooral het enthousiasme van de medewerkers was voor mij doorslaggevend om voor het traineeship YSE powered by Allianz te kiezen.”

Diverse projecten

“Gedurende het traineeship werk ik aan 3 verschillende opdrachten binnen de subafdelingen van de afdeling Demand & IT Supply. Elke opdracht duurt ongeveer 8 maanden.”

Sinds april 2012 is Anne begonnen aan haar eerste opdracht bij Projectmanagement Office waar zij een kwaliteitsrol vervult. “Bij deze opdracht houd ik mij bezig met het realiseren van kwaliteitsslagen binnen het projecttraject.”

Daarnaast speelt Anne ook een rol binnen het SEPA project. “Europa is op weg naar een gezamenlijke betaalmarkt waar we overal op dezelfde manier kunnen betalen. Om te zorgen dat Allianz vanaf 1 februari 2014 het International Bank Account Number IBAN gaat gebruiken in de euro betalingen zullen alle systemen van Allianz hierop moeten worden aangepast.”

“Tevens heb ik samen met een aantal collega’s Young Allianz opgericht. De doelstelling van Young Allianz is om samen met andere jonge ambitieuze Allianz medewerkers een netwerk op te bouwen, elkaar beter te leren kennen en ervaringen te delen. Young Allianz gaat seminars, workshops of misschien zelfs wel sportieve evenementen organiseren. De eerste activiteit zal in september plaats gaan vinden.”

Bij ieder project zal Anne na ongeveer 6 maanden samen met haar People Manager bij YSE en haar Manager bij Allianz kijken wat haar volgende opdracht gaat worden. “Daarbij houden we rekening met wat het beste bij mij past en welke opdrachten er binnen Allianz zijn.”

Opleidingen

Eén dag in de week staat in het teken van opleiding en persoonlijke ontwikkeling. Tijdens deze dag krijgt Anne diverse trainingen op het gebied van effectieve gesprekstechnieken, office trainingen, professioneel schrijven en projectmanagement.

Daarnaast komen alle trainees van de YSE traineeprogramma’s van Allianz, AMC, Kadaster en Kirkman Company op vrijdag bij elkaar om op deze dag ervaringen te delen en om elkaar te helpen wanneer zij tegen bepaalde situaties aanlopen. “Er werken hier allemaal jonge professionals die bezig zijn met het neerzetten van een zo goed mogelijk resultaat. Hierbij kunnen wij veel van elkaar leren.”

"Ook krijg ik de mogelijkheid mij te ontplooien in het organiseren van activiteiten voor YSE. Zo heb ik eerder een inhouselunch geregeld voor studenten en organiseer ik nu de selectiedag voor het IT Management Traineeship wat in september 2012 van start zal gaan."

Na het traineeship

De steile leercurve die Anne maakt tijdens haar traineeship is uniek. “Ik ontmoet veel collega’s van Allianz en YSE en ik krijg inzicht in de bedrijfsprocessen van Allianz. Daarnaast leer ik ontzettend veel, zowel op de werkvloer als tijdens de trainingsdagen.” Gedurende het traineeship verwacht Anne dan ook een steeds beter beeld te krijgen van haar competenties: wat wil ik en wat kan ik!

Wat ze na het traineeship gaat doen weet ze nog niet. “Ik ben nog maar net begonnen. Wel weet ik dat ik met het traineeship mijzelf zo breed mogelijk wil ontwikkelen binnen Allianz door de verschillende afdelingen te leren kennen. Tevens houdt het internationale aspect mij ook bezig, misschien dat daar in de toekomst ook nog iets voor mij is weggelegd."

Lees ook de verhalen van onderstaande trainees: