Trainee Jelte Dijkstra

Sandra Veltmaat-Herklots Sandra Veltmaat-HerklotsGastschrijver

Na zijn studie Economie aan de Universiteit Utrecht en Erasmus Universiteit zocht Jelte Dijkstra een baan waarin hij aan verschillende opdrachten kon werken. Daarnaast was hij nieuwsgierig naar het werken bij een zorgorganisatie. Beide vond hij terug in de traineeship YSE powered by AMC, waar hij sinds april 2011 aan de slag is als trainee.

Trainee Jelte Dijkstra

“Ik zocht naar een baan waarin ik verschillende opdrachten kon doen en ik was benieuwd naar het werken bij een zorgorganisatie. Ik ben me gaan oriënteren op traineeprogramma’s en ben gestart bij het YSE powered by AMC traineeship. Dit programma duurt twee jaar en bestaat uit drie à vier opdrachten binnen diverse afdelingen van het AMC.”

Persoonlijke ontwikkeling

“Ik werk vier dagen in de week bij het AMC en op vrijdag werk ik bij YSE aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Dit gebeurt middels trainingen, coaching, begeleiding en extra activiteiten. Zo organiseer ik bijvoorbeeld een festival op het gebied van nieuw leiderschap.”

Diverse opdrachten

“Mijn eerste opdracht bestond uit een voorstel waarin de uitwisselbaarheid van verpleegkundigen tussen de Spoedeisende Eerste Hulp en de ambulancedienst centraal stond.”

“Voor mijn tweede opdracht maakte ik een inkoopanalyse met specialisten van de divisie Hartcentrum. Heel mooie en uitdagende opdrachten, waar ik veel van heb geleerd. Ik ben nu bezig met mijn derde opdracht. Hierbij wordt er een methode opgezet die inzichtelijk maakt wat de verhouding is tussen de kosten en opbrengsten van de patiëntenzorg.”

“Een pittige, afdelingsoverstijgende, opdracht met de nodige impact, aangezien er miljoenen bezuinigd moeten worden. Als coördinator van de stuurgroep die hier verantwoordelijk voor is, leer ik ontzettend veel op verschillende vlakken.”

Springplank

“Dit YSE traineeship is met alle ontwikkelingsmogelijkheden en opdrachten echt een springplank! In april 2013 loopt mijn contract af. Wat ik daarna ga doen, weet ik nog niet. In de afgelopen tijd heb ik al ontzettend veel gedaan en geleerd en ik houd dan ook alle opties voor de toekomst open.”

“Misschien kies ik voor de consultancy of wellicht ga ik wel werken in een functie waarin ik kan groeien. Daar moet ik de komende tijd goed over na gaan denken.”

Lees ook de verhalen van onderstaande trainees: