Succes tijdens een Business Course

Ga jij binnenkort een business course volgen of ben je benieuwd wat het inhoudt? Doe je voordeel met de tips van recruiters. Succes verzekerd!

Recruiters vertellen

Floortje Dopmeijer, senior graduate recruiter bij ABN AMRO, en Joske van Essen, recruiter accountancy bij Deloitte geven tips.

Hoe belangrijk is kleding tijdens een business course; wat moeten kandidaten aantrekken?

Floortje: "Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken! En dus is het van groot belang dat je iets aantrekt waar jij je prettig in voelt, iets wat bij je past. Tegelijkertijd moet het ook passen bij de cultuur van het bedrijf. Bij een bank is dat duidelijk: netjes, verzorgd, zakelijk. Toch hoeft dit niet altijd heel formeel te zijn. Je kunt best spelen met de 'standard look': een linnen pak voor de heren, een kort leren jasje voor de dames of een felgekleurd element, zoals das, shirtje of pumps. Mocht je twijfelen, kies dan liever voor wat zakelijker. Dan zit je altijd goed!"

Wat is een absolute 'No go' qua fashion?

Floortje: "Een ongestreken overhemd, sportschoenen, kroegvlekken op schoenen, vlekken op kleding, te diep decolleté, maar ook een plastic Albert Heijn tas of een petje op."

Waarom is borrelen vaak een belangrijk onderdeel van een business course?

Joske: "Om te kunnen beoordelen of een deelnemer een geschikte kandidaat is voor Deloitte vinden wij het belangrijk om ook de persoonlijke kant van de deelnemer te leren kennen. Door te borrelen leer je deelnemers op een informele manier kennen. Tijdens een borrel kun je de deelnemers van een business course wat meer persoonlijke vragen stellen en hebben zij ook de mogelijkheid om ons 1-op-1 vragen te stellen."

Zijn slechte tafelmanieren van een deelnemer een afknapper

Joske: "Dat hangt ervan af hoe slecht. Tijdens een business course is het belangrijk dat men met respect met elkaar omgaat en het programma serieus neemt. Dat betekent niet dat als iemand de etiquette niet kent, we dan gelijk een negatief oordeel over een deelnemer vellen, maar als een deelnemer voedsel naar een ander gooit gaat dat wel te ver. Respect is binnen de Deloitte cultuur heel belangrijk, dus ook tijdens een business course."

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg