4 redenen om naar een Inhousedag te gaan

Ben jij aan het twijfelen om naar een inhousedag te gaan? Of ben je benieuwd wat zo een dag nou precies inhoudt? Lees dan dit artikel, waarin we je vertellen wat je van een inhousedag kan verwachten en wat de belangrijkste redenen zijn om je hier voor aan te melden. Tot slot vind je een agenda met een aantal boeiende inhousedagen.

Wat is het en waarom?

Alhoewel alle inhousedagen anders zijn, krijg je doorgaans met een groep van 20 personen een rondleiding door het gebouw. Daarnaast volg je een aantal presentaties, trainingen en worden er cases behandeld. Over het algemeen wordt de dag afgesloten met een borrel. Inhousedagen zijn vandaar, de perfecte aangelegenheden om binnen één dag kennis te maken met een bedrijf.

Om mee te doen aan een inhousedag meld je je online aan. Vaak mail je jou CV en motivatie of vul je een specifiek formulier in dat beide onderdelen combineert. Op basis hiervan word je vervolgens geselecteerd. Daarnaast vindt er bij sommige werkgevers nog een selectiegesprek plaats.

Reden 1 : Vergroten van je netwerk

Een sterk netwerk is van onschatbare waarde tijdens je gehele carrière, maar vooral tijdens de zoektocht naar een baan kan je het effectief inzetten. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat meer dan de helft van alle werknemers een baan hebben gevonden door het inzetten van hun netwerk. Inhousedagen zijn uitermate geschikt om je netwerk uit te breiden. Naast de mede-starters en studenten, kan je ook je netwerk uitbreiden met de medewerkers van de organisatie. Mocht je vervolgens bij het bedrijf gaan solliciteren, heb je al één voet tussen de deur! Lees meer informatie over de kracht van netwerken.

Reden 2: Visitekaartje achterlaten

Op de meeste inhousedagen zijn recruiters aanwezig. Ga actief met hen het gesprek aan en val zo positief mogelijk op. Want als je later wilt solliciteren bij het bedrijf zijn dit de personen waarmee je een sollicitatiegesprek gaat houden. Door de eerdere kennismaking heb je een groot voordeel op andere sollicitanten. Je zult sneller worden uitgenodigd en het sollicitatiegesprek zelf zal soepeler verlopen. Lees hier meer informatie over solliciteren.

Reden 3 : impressie van de werkzaamheden

Als student zijn de concrete werkzaamheden die je na je studie gaat uitvoeren vaak nog vaag. Door het deelnemen aan een inhousedag krijg je hier een duidelijker beeld van. Om een zo compleet mogelijk idee te krijgen van de verschillende werkzaamheden binnen de branche, is het aan te raden om diverse inhousedagen te volgen. Door deze impressies kan je een bewustere keuze maken voor het type bedrijf waar je voor wilt werken.

Reden 4 : Cultuur en sfeer proeven

Elke organisatie heeft een unieke bedrijfscultuur en werksfeer die bepalen hoe er leiding wordt gegeven en hoe medewerkers met elkaar omgaan. Het is algemeen bekend dat werknemers zich het meest op hun gemak voelen bij bedrijven met culturen die aansluiten bij hun eigen normen en waarden. Door het volgen van verschillende inhousedagen herken je diverse culturen en sferen en merk je vanzelf welke het best bij jou past. Meer informatie over het belang van werksferen kun je hier vinden.

Inhousedagen agenda

Hieronder volgen een aantal boeiende inhousedagen bij topwerkgevers.

22 april 2016: Inhousedag Calco bij Calco

Wil jij werken bij een jong, innovatief en dynamisch bedrijf in een speelveld wat continu verandert en je uitdaagt? Ervaar hoe dat is op de inhousedag van Calco! Via een workshop kom jij in aanraking met de IT.

9 mei 2016: Algemene inhousedag bij ABN AMRO

Ben jij student in de laatste fase van je studie of net afgestudeerd? Ben jij benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn bij ABN AMRO en welke startrichting het beste bij je past? Dan is dit evenement iets voor jou!

11 mei 2016 : Cyber PizzaSessie van SecureLink

Als eerst zal er een rondleiding gegeven worden in het mooie pand door COO Jeroen Roosien en hierna, onder het genot van lekkere pizzapunten, zal CTO Peter Mesker interessante informatie geven over de nieuwste trends binnen cybersecurity.

26 mei 2016: Inhousedag business challenge bij Tata Steel

Tijdens de inhousedag kun je zelf ervaren hoe er gewerkt wordt bij Tata Steel. Binnen de organisatie wordt aan jong talent alle ruimte gegeven en is er veel aandacht voor ontwikkeling. Tijdens de Inhousedag kun je meer feeling krijgen met wat jij in de praktijk kunt doen met je studie.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg