Vraagstukken van de jonge professional

Veel professionals worstelen aan het begin van hun loopbaan met allerlei vraagstukken. Ze streven naar een succesvolle carrière, levensgeluk en een actief leven. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn. Voor deze groep starters schreef Ben Elsinga het boek De jonge professional.

Zelfhulpkit

Ben Elsinga is een ervaren adviseur in dienst van Capgemini. Hij werkt vaak met jonge professionals en merkte juist bij deze groep een vraag naar een ‘zelfhulpkit’ voor het verwezenlijken van verschillende ambities. Ben is zelf al zo’n 30 jaar aan het werk en vindt de tijd en energie om zijn succesvolle carrière te combineren met de leuke dingen die het leven te bieden heeft. In zijn boek De jonge professional geeft hij 40 concrete oefeningen voor mensen aan de start van hun carrière.

Het doel van het boek is jonge professionals te helpen bij het maken van keuzes en ze te leren leven vanuit hun kracht, passie en ambitie. Zo kunnen zij zich sneller ontwikkelen en gelukkiger leven. Hij wil Young professionals laten vlammen, aldus Ben.

Positieve mindset

In Ben Elsinga’s denkwijze staat de positieve mindset centraal. Je kan veranderingen zien als een belemmering, maar ook als een kans. Als je de omstandigheden niet kan veranderen - wat vaak het geval is - kan je maar beter alles uit de situatie halen. Om dit te kunnen doen is een nieuwsgierige instelling nodig. Volgens Ben kan je als je altijd open staat voor nieuwe informatie en ervaringen, blijvend vooruitlopen op de rest. En dat geeft jou de grootste houdbaarheid in je carrière!

Maar hoe pas je deze mindset toe in je eigen leven? Met de oefeningen in het boek De jonge professional word je op weg geholpen.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg