Bloggen om je kansen te vergoten

Elke student en starter weet nou wel hoe belangrijk het is om je goed te presenteren op social media. Maar wist je ook dat je met bloggen je personal brand nog beter neer kunt zetten? Vooral voor afstudeerders is dit een mooie en simpele manier om je te onderscheiden en je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Waarom bloggen?

In de laatste perioden van je studie ben jij niet alleen druk bezig met het afronden van je studie, maar ook met het voorbereiden op je intrede in de arbeidsmarkt. Misschien heb je al stage gelopen of op andere manieren wat werkervaring opgedaan. Maar hoe ga je nou zorgen dat jouw sollicitatie straks meer indruk maakt dan die van een ander?

Het is geen geheim dat werkgevers sollicitanten graag even door de zoekmachine gooien voordat ze je uitnodigen op een gesprek. Daarom is het ook zo belangrijk dat je weet wat zij zullen vinden! Je kan je Facebook goed afschermen en je LinkedIn sollicitatieproof maken, maar om je echt te onderscheiden zal je toch wat meer moeten doen.

Door een blog aan te maken, kan je met vakgerelateerde artikelen blijk geven van jouw kennis en specialisme. Als jouw potentiële werkgever jou dan door Google haalt, zal hij meteen een beeld hebben van wat jij kan. Daarnaast geeft het jou de nodige oefening om beter en duidelijker te leren schrijven over jouw vakgebied.

Inhoud van jouw blog

Als je bezig bent met een afstudeeronderzoek of (master)scriptie, is dit het perfecte onderwerp om over te bloggen! Schrijf bijvoorbeeld een artikel over je onderzoeksopbouw, je belangrijkste bevindingen of je concrete resultaten. Tijdens je onderzoek komt je daarnaast heel veel interessante bronnen tegen waar je in een blog jouw eigen kijk op kunt geven. Vergeet natuurlijk nooit de bron te vermelden!

Ben je nog volop aan het studeren of juist net klaar met je studie? Ook dan zijn er tal van onderwerpen te bedenken om over te schrijven. Ga maar eens na wat andere bloggers in jouw vakgebied doen en probeer een manier te vinden om je van hen te onderscheiden. Schrijf bijvoorbeeld over de nieuwste trends in jouw sector of geef je opinie over de laatste onderzoeken.

Go social

Nóg een voordeel van je eigen blog: het is super gemakkelijk om je artikelen te verspreiden. Plaats op je Facebook, Twitter en LinkedIn-pagina een linkje naar je stuk en misschien leest die interessante werkgever het wel. Vergeet ook zeker niet je blogartikelen gemakkelijk deelbaar te maken met een social media plug-in. Hoe meer jouw content zich verspreidt, hoe groter de kans dat je door een werkgever of recruiter benadert wordt voor een nieuwe job! Is bloggen toch niks voor jou? Lees dan onze andere tips voor Personal Branding:

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg