De nummer 1 fout die men maakt op LinkedIn als het gaat om opvallen

Zelf deel ik elke dag een bericht op LinkedIn. Het is mijn favoriete platform en mijn werkwijze slaat ook wel op 'practice what you preach'. Ik leer de ondernemers, die ik help op te vallen op LinkedIn, namelijk niet alleen de noodzakelijke basis, maar vooral ook succesfactoren uit de praktijk.

Zo is er een manier van content delen op LinkedIn die niet werkt: de mededeling. 

Het plaatsen van mededelingen werkt niet.

Met bijna 8 miljoen (!) gebruikers in Nederland is LinkedIn voor veel ondernemers en professionals hét zakelijke social media platform. Maar je valt niet zomaar waardevol op tussen die miljoenen gebruikers. Daarnaast heb je ook nog eens te maken met een steeds kritischer kijkend publiek. Waar je zeker niet door opvalt? Het plaatsen mededelingen. Zoals:

‘Ik heb vandaag een training gegeven bij X opdrachtgever en dat ging goed! Bedankt X en Y voor de gastvrijheid.’

Of

‘Ik heb een nieuwe opdracht bij X organisatie. Heel veel zin in deze nieuwe uitdaging.’

Gemiste kans

Een gemiste kans wanner je dit type bericht (mededeling) deelt, als je het mij vraagt. Het idee was goed. Super dat je het lef hebt om te delen, maar door alleen een mededeling te doen gooi je direct de kans weg om waarde toe te voegen. Want, leuk dat je die training hebt gegeven, maar ‘wat heb ik daaraan’ denkt het kritische publiek?

 Opvallen met waardevolle berichten

Door een mededeling te doen val je niet meer op tussen de miljoenen gebruikers op LinkedIn. Waardevolle berichten, met een tip, een mooi inzicht of inspiratie: daarmee val je op en blijf je hangen in het hoofd van nieuwe klanten.

Over Britt Noppen

Britt Noppen leert ondernemers via LinkedIn de juiste klanten aantrekken door online op te vallen. Op dit zakelijke social media platform deelt de LinkedIn-contentexpert elke dag een bericht over hoe je jezelf waardevol zichtbaar kunt maken, om zo het maximale uit je professionele ambities te kunnen halen.

LinkedIn: Britt Noppen

Website: www.publiekfabriek.nl

 

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg