Solliciteren in crisistijd: denk vanuit de werkgever

De recessie zorgt voor stevige competitie op de arbeidsmarkt waardoor het steeds lastiger wordt om een baan te vinden. Om tussen al die concurrenten op te vallen, moet je denken vanuit de werkgever: wat heb jij hen te bieden. Voor welke problemen en uitdagingen ben jij de oplossing. Maak jezelf echt onderscheidend door aan te geven hoe jij je vaardigheden inzet binnen het bedrijf.

Concurrentie op de arbeidsmarkt

Je hoort iedere dag wel berichten over reorganisaties, faillissementen en stijgende werkloosheidcijfers. Bijna niemand komt er meer onderuit en zal de crisis voelen. De arbeidsmarkt ziet er niet rooskleurig uit. Het vooruitzicht is dat de werkloosheid tot 2014 zal oplopen. Vanaf dan verwacht het UWV dat de arbeidsmarkt weer een beetje herstelt.

Voorlopig zitten we dus nog in een recessie en is er flinke competitie op de arbeidsmarkt. Een baan vinden lijkt met de dag steeds moeilijker te worden. Maar niet onmogelijk, want de recessie zorgt er ook voor dat je jezelf weer op scherp zet om die concurrentie op de arbeidsmarkt aan te gaan.

Toegevoegde waarde

Werkgevers hebben de keuze uit honderden sollicitanten. Om tussen al die concurrenten op te vallen, moet je goed kunnen aangeven waarom een werkgever voor jou moet kiezen. Werkgevers willen namelijk weten wat jij hen te bieden hebt. Denk bij het solliciteren dan ook vanuit de behoefte van de werkgever.

Voor welk probleem ben jij de oplossing. Werkgevers willen weten wat jouw toegevoegde waarde is voor het bedrijf. Koppel daarom wie jij bent, wat jij wilt en de kennis en vaardigheden die jij hebt opgedaan aan problemen en uitdagingen die jij voor de werkgever kunt oplossen.

Naast welke vaardigheden je meeneemt, is het ook goed om te laten zien hoe jij die vaardigheden inzet. Geef aan de hand van voorbeelden aan hoe jij bepaalde situaties aanpakt. Bij sollicitanten met vergelijkbare vaardigheden kun jij je hiermee echt onderscheiden.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg