Dit willen recruiters zien in een CV

Als je CV tips wilt hoef je niet lang te zoeken. Op het internet kun je enorm veel artikelen en blogs lezen en in de meeste bibliotheken of boekenwinkels vind je hier tientallen boeken over. De meeste hiervan zijn vanuit het perspectief van de sollicitant. Terwijl er amper vanuit het perspectief van recruiters wordt geschreven. Terwijl zij diegene zijn die je CV beoordelen. Daarom staan in deze blog een aantal tips van recruiters over wat zij willen zien in een curriculum vitea.

CV CHECK

Noem al je functies

Veel sollicitanten denken dat zij niet alle functies, die zij binnen hetzelfde bedrijf hebben uitgevoerd, hoeven te benoemen. Wanneer zij bijvoorbeeld van assistent-marketeer naar marketeer zijn doorgegroeid, schrijven veel alleen marketeer op hun CV. Dit is een gemiste kans. Nagenoeg alle recruiters vinden het juist belangrijk om alle functies te vermelden. Het geeft hen namelijk een beter inzicht in de carrière van de sollicitant en toont zijn of haar ambitie en vakkundigheid.

Opvallen door hobby’s

Recruiters willen graag een beeld van de persoon achter de sollicitatie. Niets doet dit beter dan het benoemen van je hobby’s. Het geeft hen inzicht in je persoonlijkheid en je interesses. Daarnaast zorgt het dat je CV opvalt in de grote stapel en dat recruiters je beter onthouden.

Loyaliteit

Voor werkgevers is er niets belangrijkers dan continuïteit. Terwijl de moderne arbeidsmarkt sterk in beweging is. In tegenstelling tot vroeger switchen werknemers steeds sneller van baan. Met als logisch gevolg dat recruiters vandaag de dag meer dan ooit op zoek zijn naar loyaliteit. Zij zijn er dan ook unaniem over uit dat werknemers die langer dan twee jaar bij het zelfde bedrijf hebben gewerkt, een flinke streep voor hebben.

Bekende merken

Ruim 90% van alle recruiters geven aan dat sollicitanten die voor een bekend merk hebben gewerkt een streepje voor hebben. Vaak krijgen deze bedrijven tientallen reacties op hun vacatures, waardoor zij alleen de beste werknemers kiezen. Als jij bij zo een organisatie hebt gewerkt, geeft dat recruiters een positief beeld over jouw kwaliteiten.

Keep it short and simple

Recruiters hebben beperkte tijd. Zij lezen het liefst een kort en bondig CV. Speel hierop in door je CV nooit langer dan twee A4tjes te maken. Maak daarnaast gebruik van kernwoorden die snel en efficiënt jouw boodschap doorgeven.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg