Twee voorbeeld motivatiebrieven

Schrijf je gratis in voor de Nationale Carrièrebeurs

Veel sollicitanten vinden het schrijven van een sterke motivatiebrief niet makkelijk. Om hen hierbij te helpen, hebben wij deze twee voorbeeld motivatiebrieven geschreven. Zowel de opmaak als opbouw zijn volgens de richtlijnen en kunnen toegepast worden op andere functies. Wil je tips voor het schrijven van je motivatiebrief? Lees dan het artikel Zo schrijf je een overtuigende motivatiebrief.

Let op: dat je voorbeeldbrieven nooit kopieert, gebruik deze alleen ter inspiratie. Een sterke en persoonlijke motivatiebrief is altijd aangepast aan jouw situatie en de functie waar je op solliciteert. Lees hier meer over het verschil tussen een sollicitatie- en motivatiebrief.

Motivatiebrief: ICT helpdesk-medewerker

Milena van der Kuij
Amandelstraat 43
1829 RX Arnhem
Telefoonnummer: 026-3778439

Fix IT Specialists
Woudlaan 89
7691 FS Ede

Arnhem, 21-08-2016

Betreft: motivatiebrief ICT

Beste meneer/mevrouw,

Onlangs was ik op het internet aan het zoeken naar een nieuwe functie en kwam ik uw vacature tegen. Deze viel mij direct op en sprak mij zeer aan. Graag zou ik solliciteren naar de functie als helpdesk-medewerker op de ICT afdeling.

Door de jaren heen ben ik actief geweest als helpdesk-medewerkster, en dat doe ik met veel plezier. Echter vanwege een verhuizing van Maastricht naar Arnhem ben ik op zoek naar een baan dichterbij huis. De taken bij mijn huidige bedrijf zijn het registreren van meldingen, aannemen van de telefoon en hierdoor bijdragen aan het oplossen van ICT problemen. Deze werkzaamheden komen overeen met uw functieomschrijving. Wat mij ook aanspreekt aan uw bedrijf is dat er een mogelijkheid is om door te groeien. Ik hou van een uitdaging en met deze kans heb ik de mogelijkheid mijzelf verder te ontwikkelen.

Door mijn huidige baan heb ik een enorm verantwoordelijkheidsgevoel opgebouwd. Ik ben een flexibele werker en kan goed met stress omgaan. Soms kwamen er 10 telefoontjes tegelijk binnen met diverse klachten. Door bovengenoemde eigenschappen kon ik deze druk moeiteloos aan en gaf het mij veel voldoening wanneer deze telefoongesprekken klantvriendelijk en met goed resultaat afgerond werden. Naast deze baan heb ik ook diverse cursussen gevolgd zoals o.a. Microsoft besturingssystemen en Office applicaties.

Ik hoop dat ik met deze brief uw interesse heb gewekt. Graag zou ik van u horen en uitgenodigd worden voor een persoonlijk gesprek waar ik u meer informatie over mijn arbeidsverleden kan geven.

Met vriendelijke groet,

(Handtekening)

Milena Kuijpers

Bijlage: cv

Motivatiebrief: Junior accountmanager

Hein Jorritsma
Esdoornpad 21
1326 BZ Almere
Telefoon: 036-5341419

ExpressIT B.V.
Zeshuizenweg 7
1896 PB Zwolle

Almere, 27-09-2016

Betreft: motivatiebrief junior accountmanager

Geachte mevrouw de Groot,

In het gesprek dat we afgelopen week hebben gevoerd, gaf u aan dat ik het beste een motivatiebrief kon schrijven wanneer ik mijn interesse in de functie wilde tonen. U gaf mij dit advies omdat deze functie binnenkort weer vrij zal komen en ik al meerdere keren heb aangegeven hierin geïnteresseerd te zijn.

Een aantal jaar geleden heb ik ,in het kader van mijn inmiddels afgeronde hbo-opleiding accountmanager, bij uw bedrijf stage gelopen. Tijdens de stage is mij de bedrijfssfeer en cultuur enorm bevallen. Doordat de stage bij uw bedrijf een belangrijk onderdeel is geweest in mijn ontwikkeling tot professional, zou ik  dan ook graag mijn carrière bij DESKexpress voort willen zetten.

Ik ben ervan overtuigd dat ik door mijn gedrevenheid en doorzettingsvermogen een positieve toevoeging zal zijn voor uw bedrijf. Daarnaast ben ik erg resultaatgericht en nauwkeurig in mijn werk. Ik vind het belangrijk om een goed resultaat te bereiken met het werk dat ik verricht. Als ik het idee krijg dat ik niet voldoende resultaat behaal blijf ik doorgaan tot ik dat wel krijg.

Ik hoop dat ik  door deze brief uw interesse heb kunnen wekken en hopelijk ontmoeten wij elkaar binnenkort in een persoonlijk gesprek. Voor meer informatie over mijn arbeidsverleden of referenties verwijs ik u naar mijn curriculum vitae.

Met vriendelijke groet,

(Handtekening)

Hein Bouwer

Bijlage: cv

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg