Voorbeeld motivatiebrief

Hieronder vind je een voorbeeld motivatiebrief voor de functie social media specialist. Zowel de opmaak als opbouw van deze voorbeeldbrief zijn volgens de richtlijnen en toepasbaar op andere functies. De vet gedrukte tekst is niet bedoeld om in de brief geschreven te worden, maar om duidelijkheid te geven over de inhoud van de verschillende onderdelen. Let echter wel op dat je voorbeeld motivatiebrieven nooit letterlijk overneemt, gebruik deze alleen voor inspiratie. Een sterke en persoonlijke motivatiebrief is altijd aangepast aan jouw situatie en de functie waarop je solliciteert.

Jouw adres:
Antien van Klaveren
Dennenstraat 12
1326 AZ Almere
Antienvanklaveren@gmail.com

Adres werkgever:
ITDutch hoofdkantoor
T.a.v. de heer Rozenblad
Admiraalweg 124
9076 ZD Amsterdam

Datering:
Almere, 22 augustus 2016

Onderwerp:
Betreft: motivatie voor de functie social media specialist

Aanhef:
Geachte heer Rozenblad

Motivatie opening:
Na het lezen van uw vacature was mij direct duidelijk dat ik de ideale functie heb gevonden: social media specialist bij ITDutch.

Motivatie voor de werkgever:
Ik voel mij enorm aangetrokken tot ITDutch. Dit komt hoofdzakelijk door de platte en open bedrijfscultuur zoals u die omschrijft op uw website. Vanwege mijn eerdere functies ben ik gewend om te werken in omgevingen waar ik in direct contact sta met mijn leidinggevende. Daarnaast heb ik gemerkt dat ik het best functioneer binnen kleinschalige bedrijven, doordat er doorgaans een sterk gevoel van samenhorigheid heerst.

Persoonlijke motivatie:
Ik heb mij tijdens mijn studie Communicatie gespecialiseerd in social media gebruik en heb op dit gebied veel ervaring opgedaan gedurende mijn huidige functie bij Social IT in Lelystad. Ik heb de afgelopen twee jaar bij elk social media account groei gerealiseerd in bereik en conversie. Mijn meest succesvolle post heeft zelfs een bereik van 2.100.100 views gehad.

Motivatie voor de functie:
De diversiteit aan klanten en projecten bij mijn huidige functie is interessant en ik doe hier veel kennis en ervaring op. Ik merk echter dat mijn passie ligt bij het social media imago bouwen van één enkel merk. Het lijkt mij dan ook fascinerend om de merkstrategie van ITDutch uit te dragen via de diverse social media kanalen. Doordat ik een ambitieuze young professional ben, spreekt mij daarnaast de in de vacature genoemde mogelijkheid tot het doorgroeien binnen de organisatie erg aan.

Motivatie afsluiter:
Ik kijk ernaar uit om hier verder met u over te praten tijdens een kennismakingsgesprek. U kunt de kennismaking ook nu alvast voortzetten op LinkedIn.

Met vriendelijke groet,

(Handtekening)

Antien van Klaveren

 

 

 

Bijlage: c.v.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg