Salaris Traineeship

De hoogte van het salaris bij een traineeship verschilt niet van het salaris bij een 'normale' startersfunctie. Er zijn echter wel verschillen tussen de vergoedingen per sector.

Traineeship vs startersfunctie

Een traineeship verschilt in feite niet van een ‘gewone’ startersbaan. Je ziet alleen meerdere facetten van het bedrijf, omdat je gedurende een bepaalde tijd op verschillende afdelingen werkt. Het salaris dat je kunt aanhouden is dan ook het normale starterstarief.

Salaris per sector

De gemiddelde hoogte van het salaris bij een traineeship verschilt per sector. Hieronder zie je een overzicht (bonussen en vakantiegeld zijn niet meegerekend). Let wel: dit overzicht betreft richtlijnen. Je kunt er dus nooit rechten aan ontlenen, zoals bij het minimumloon.

Overzicht traineeship salarissen per sector

Juridische sector (advocaatstage)

  • Voor juridische trainees met een HBO achtergrond ligt het bruto traineeship salaris ongever tussen de €1.800 en €2.200 per maand.
  • Voor juridische trainees met een WO achtergrond ligt het bruto traineeship salaris ongever tussen de €2.500 en €2.800 per maand.

Economische sector

  • Voor economische trainees met een HBO achtergrond ligt het bruto traineeship salaris ongever tussen de €2.300 en €2.500 per maand.
  • Voor economische trainees met een WO achtergrond ligt het bruto traineeship salaris ongever tussen de €2.500 en €2.800 per maand.

Technische sector

  • Voor technische trainees met een MBO achtergrond ligt het bruto traineeship salaris ongever tussen de €1.500 en €1.800 per maand.
  • Voor technische trainees met een HBO achtergrond ligt het bruto traineeship salaris ongever tussen de €1.800 en €2.200 per maand.
  • Voor technische trainees met een WO achtergrond ligt het bruto traineeship salaris ongever tussen de €2.200 en €2.500 per maand.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg