Voorbeeld Sollicitatiebrief 1

Onderstaand vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de functie van Assistent Accountant. De opmaak en opbouw van deze voorbeeldbrief zijn precies volgens de richtlijnen en uiteraard ook toepasbaar op andere functies.

Voorbeeld sollicitatiebrief downloaden

Je kunt de onderstaande sollicitatiebrief downloaden als PDF, zodat je hem kunt uitprinten en als voorbeeld kunt gebruiken. Let echter wel op dat je de brief niet letterlijk overneemt, maar schrijf altijd een eigen sollicitatiebrief die klopt bij jouw situatie en de functie waarop je solliciteert.

Over de voorbeeld sollicitatiebrief

Deze sollicitatiebrief wordt geschreven door Kathy. Zij heeft een accountancy opleiding aan de HES gevolgd en reageert op een vacature voor de functie Assistent Accountant bij Van Vliet Accountants & Adviseurs. Voorafgaand heeft ze telefonisch contact opgenomen met mevrouw Van Vliet voor aanvullende informatie over de functie en de vacature.

Kathy van Dam
Spoorsingel 5a
2819 BB Burgerveen
T. 06-1234567
E. kathyvandam@notmail.com

Burgerveen, 24 januari 2015

Geachte mevrouw Van Vliet,

N.a.v. uw vacature die ik vond op carrièresite Jobnet, reageer ik op de functie van Assistent Accountant. Bij het zien van de vacature werd ik meteen enthousiast. Niet alleen de bedrijfsomschrijving sprak mij erg aan, maar de functie sprong eruit omdat het mij zeer uitdagend lijkt om verschillende projecten te coördineren. Naar aanleiding van ons aangename telefoongesprek waar we dieper op de functie zijn ingegaan, stuur ik u deze sollicitatiebrief met mijn Curriculum Vitae.

Gedurende mijn opleiding accountancy aan de HES in Amsterdam heb ik diverse colleges en projecten gedaan. Hierbij heb ik veel geleerd over het voeren en sluitend maken van administraties, het verzorgen van de fiscale aangifte en het adviseren van klanten op financieel-economisch gebied. Deze kennis heb ik in de praktijk omgezet tijdens mijn stage bij Boom Accountants & Belastingadviseurs. Mijn werkzaamheden bij dit middelgrote kantoor bestonden uit onder meer administratieve ondersteuning en adviserende taken.

Tijdens mijn stage en afstuderen heb ik geleerd hoe ik ook onder druk prioriteiten kan stellen en resultaten kan boeken. Tevens heb ik gemerkt dat ik zowel in een team als zelfstandig goed kan werken. Tijdens mijn stage bij Boom Accountants heb ik mijn analytisch vermogen verder ontwikkeld door een complex probleem op te lossen voor één van de klanten. Daarnaast weet ik me snel aan te passen aan verschillende situaties en op een tactvolle manier informatie aan klanten over te brengen.

Het lijkt mij een uitdaging om als Assistent Accountant bij Van Vliet Accountants & Adviseurs aan de slag te gaan, omdat ik denk dat de functie perfect aansluit op de ervaring die ik tijdens mijn studie en stage heb opgedaan. Graag licht ik mijn brief en CV dan ook nader toe in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Kathy van Dam

Bijlage (1): CV

Curriculum Vitae

Je Curriculum Vitae is minstens zo belangrijk als je sollicitatiebrief, omdat een recruiter in de meeste gevallen eerst je CV beoordeelt en daarna pas je brief. Lees meer over het schrijven van je Curriculum Vitae of laat jouw CV gratis checken.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg