Registreren

Zoek

Pure Talent maakt netwerken leuk!

Ananda Jong Ananda JongManager Online

Pure Talent organiseert dit jaar de workshop “Scoor je droombaan met de gunfactor!”. De gunfactor is van essentieel belang bij het verkrijgen van een baan als je met allemaal gelijkgestemden zit. Iedereen is goed en iedereen kan de baan in principe krijgen. Dus hoe onderscheid je jezelf dan? In deze workshop gaan we kijken hoe jij je gunfactor optimaal kan inzetten om een onvergetelijke indruk te maken. Daarnaast geven we je tips hoe je positieve beïnvloeding kan inzetten tijdens sollicitatiegesprekken. Zorg dat die baan jou gegund wordt! Met oprichter en trainer Wietske van der Klein kijken we naar hoe Pure Talent netwerken leuk maakt.

Wietske van der Klein | Fotografie: Maurice Thijssen

Waar of niet waar: “Netwerken is net als landbouw. Eerst zaaien en dan oogsten.”

Wietske van der Klein: “De kracht van netwerken zit juist in iets voor een ander doen en dat wordt vaak vergeten. Bij netwerken draait het niet om jezelf promoten, maar om de ander te promoten. De kracht zit in wederkerigheid, als jij iets voor een ander kan doen creëer je een wederkerigheid. En dat roept weer een gunst op. Mensen willen van nature iets terug doen als ze iets krijgen. Als bedankje! Dat maakt het extra leuk!”

 Heeft de ‘Gunfactor’ daar ook mee te maken?

“Dat klopt. Veel mensen hebben moeite om positieve beïnvloeding te gebruiken om hun doel te bereiken. Bij bijna elke interactie tussen mensen speelt gunnen een rol. Je krijgt nou eenmaal niet alleen iets omdat je het verdient, maar ook omdat het je gegund wordt. Mannen zijn zich daar meer bewust van en spelen er gemakkelijker op in dan vrouwen.”

 Brengt de workshop Scoor je baan met de gunfactor daar verandering in?

“In de workshop kom je meer te weten over de belangrijkste beïnvloedingswapens en bekijken we een aantal manieren waarmee je op een prettige en eerlijke manier je gunfactor kunt verhogen. Het gaat erom dat je het spel begrijpt. Soms zit het verschil al in het geven van een oprecht gemeend complimentje.”

 Richt Pure Talent zich met haar trainingen speciaal op studenten?

“Pure Talent Opleiding & Training richt zich op de gehele zakelijke markt. Op De Nationale Carrièrebeurs kun je kennismaken met deze workshop, maar we geven ook dit jaar ‘Een echte dame zegt nee’. In die workshop leert Jennifer Brame vrouwen met behulp van positieve beïnvloeding ‘hun mannetje’ te staan in de harde en snelle zakenwereld. We verzorgen ook veel traineeships voor afgestudeerden die als starters in het bedrijfsleven hun weg vinden. Het is heel mooi om te zien hoe starters zich ontwikkelen naar management functies. In de traineeships komt ook het netwerken en de kunst van het gunnen aan de orde. Je maakt jezelf positief zichtbaar in een organisatie als je iets extra’s voor je collega’s doet.”

Pure Talent ondersteunt bij zaken waar je regelmatig tegenaan loopt, zeker aan de start van je carrière, met trainingen gericht op persoonlijke effectiviteit, assertiviteit en time management. “Leg daarom nu al een stevige basis waar je tijdens je hele loopbaan op kunt terugvallen!”

‘Het gaat erom dat je het spel begrijpt. Soms zit het verschil echt alleen al in het geven van een oprecht gemeend compliment’

 Pure Talent op de Nationale Carrièrebeurs 2017

“Scoor jouw droombaan met de gunfactor!” volgen? Deze workshop kun je gratis bijwonen in de RAI Amsterdam:

Let op: wees op tijd want voorgaande jaren zaten de workshops van Pure Talent snel vol!

Kijk ook op www.puretalent.nl