In deze doelgroepen zijn wij geïnteresseerd

HBO,WO


Actief in de branches

ICT & Internet


Bedrijfscultuur

Sociaal

Resultaatgericht

Uitdagend


Aantal werknemers

Nationaal: 2600

Internationaal: 20000


Locatie hoofdkantoor

Vianen


Internationale carrièremogelijkheden

Ja

Contact opnemen of solliciteren

Sogeti

Lange Dreef 17

4131 NJ Vianen

088-6606600

Sollicitatie@sogeti.com

Werken bij Sogeti

Sogeti gaat voor jou!

Over Sogeti

Sogeti is een ICT-dienstverlener die mensen uitdaagt om zich te blijven ontwikkelen en het optimale uit zichzelf te halen. Sogetisten zijn gepassioneerde vakmensen die actief bijdragen aan het resultaat van onze toonaangevende klanten. Sogeti is een ICT-dienstverlener met ruim 2700 medewerkers in Nederland.

Jij wilt je vakmatig en persoonlijk ontwikkelen. Daarom ben je op zoek naar een baan die je uitdaagt en stimuleert. Een carrière waarmee je het beste uit jezelf haalt. Bovendien ben je niet snel uit het veld te slaan en ga je graag een uitdaging aan. Aardige analyse van jouw profiel?

Sogeti zoekt enthousiaste young professionals en ICT-professionals die graag een uitdaging aangaan en niet snel uit het veld zijn te slaan.

Ontdek wat Sogeti je te bieden heeft op www.sogeti.nl/werken-bij

Al ruim 40 jaar is Sogeti actief als ICT-dienstverlener. Het ICT-vakmanschap zit in de genen van onze medewerkers en daar zijn we trots op.

Sogeti is een ICT-dienstverlener die mensen uitdaagt om zich te blijven ontwikkelen en het optimale uit zichzelf te halen. Sogetisten zijn gepassioneerde vakmensen die actief bijdragen aan het resultaat van onze toonaangevende klanten. Sogeti is een ICT-dienstverlener met ruim 2700 medewerkers in Nederland. Onze visie op ICT laat zich samenvatten als: ´Resultaat door gepassioneerd ICTvakmanschap´.

Passie voor ICT betekent meer dan de optelsom van vakbekwaamheid, liefde voor het vak en een gezonde drive de beste te willen zijn. In onze ogen staat passie voor meer dan het leveren van excellent werk aan onze opdrachtgevers. Met ICT kan volgens ons een positieve bijdrage aan de samenleving worden geleverd. Wij geloven dat oog voor relevantie de basis vormt voor een gezonde bedrijfsvoering en het waarborgen van continuïteit in een snel veranderend krachtenveld.

ICT is er volgens Sogeti om

 • ondernemingen veerkrachtiger en succesvoller te maken
 • de samenleving eenvoudiger te maken
 • oplossingen te bieden aan milieuvraagstukken
 • iedereen gelijke kansen te bieden.

Onze gemotiveerde medewerkers

De aandacht voor medewerkers neemt een centrale positie in binnen onze missie. We maken ons sterk om talent optimaal te benutten. Een goede opleiding, coaching in carrière en persoonlijke ontwikkeling zijn daarbij essentieel. Dat we goed bezig zijn, zien we bevestigd door zakenblad Incompany. Dat heeft ons in december 2012 voor het vierde achtereenvolgende jaar tot beste werkgever uitgeroepen in de ICT-branche.

Om voorop te kunnen lopen in een wereld waarin dankzij techniek alles en iedereen met elkaar verbonden is, ontwikkelen we ons tot multi IT-specialist. Overal worden krachten gebundeld om tot nieuwe oplossingen te komen. Samenwerkingsverbanden op verschillende terreinen zijn een kracht op zichzelf geworden. Om de beste integrale oplossing te vinden, zoekt iedereen in de keten specialisten met specifieke, diepgaande kennis van bepaalde deelgebieden. Sogeti speelt hierop als multispecialist op in.

We hebben keuzes gemaakt en focus aangebracht in ons dienstenportfolio. We hebben gekozen voor een gerichte aanpak als het gaat om Sales en expertises. Door deze keuzes hebben wij de zeilen strak gespannen en zijn we klaar voor de wedstrijd om onze klanten zo goed mogelijk te voorzien van IToplossingen.

We hebben sinds 2007 een talentcommunity ingericht voor studenten met een IT gerelateerde vakopleiding. Vanaf hun derde studiejaar krijgen deze studenten de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de keuken van Sogeti. Dit houdt in dat je toegang hebt tot onze Academie en veel kennis kunt delen met Sogetisten over hun vakgebied,. Je hebt voorrang op afstudeeropdrachten en kan al een begin maken met netwerken. Een WIN WIN situatie voor de student en voor Sogeti.

Wil je na je studie een start maken in de ICT dan kun je bij Sogeti terecht voor een opleidingstraject voor Young Professionals. Wie de kans krijgt om als Young Professional bij Sogeti aan de slag te gaan, volgt eerst drie weken een Crash Course High Performance teaming aan de University van Ohio(US). Deze opleiding maakt deel uit van de twee maanden durende Business Course aan de Academie van Sogeti. Na deze opleidingsperiode ben je voldoende voorbereid op je inzet bij onze klanten en kun je je kennis en vaardigheden al doende verder uitbreiden.

De medewerkers van Sogeti hebben geen vastgesteld opleidingsbudget. Samen met je unitmanager maak je een opleidingsplan en het tempo waarmee je deze opleiding wilt volgen kun je vervolgens zelf bepalen. Je staat dus zelf aan het roer van je ontwikkeling.

Extra: Platte informele, competentiegewijs ingerichte organisatie, uitdagende stage/afstudeermogelijkheden, Masterclasses(ook voor studenten), technische meetings, informele activiteiten, uitdagende opdrachten bij de top 500 van het NLse bedrijfsleven.

Organisatiecultuur

Sogeti is een informeel bedrijf met een platte structuur. De deur van de leidinggevenden staat altijd open. Meedenken moedigen we van harte aan. Onze managers vormen een goed op elkaar ingespeeld team, dat de cultuurwaarden van Sogeti volledig omarmt.

Onze open bedrijfscultuur is gebaseerd op:

 • Vertrouwen
 • Aanspreekbaarheid
 • en wederzijds respect

Sogetisten zijn verbonden met elkaar. Essentieel daarbij zijn de cultuurwaarden van Sogeti:

 • Passie
 • Plezier
 • Resultaatgerichtheid
 • Vertrouwen
 • en vakmanschap

Binnen Sogeti is het vanzelfsprekend om informatie, successen en uitdagingen met elkaar te delen. En maakt iemand eens een fout? Dan spreken we elkaar daar op aan, met opbouwende kritiek. Daar worden we immers allemaal wijzer van.

Doelgroep

Als ICT-dienstverlener dagen wij mensen graag uit om te blijven ontwikkelen en het optimale uit zichzelf te halen. Ben jij een gepassioneerde studentYoung Professional of ervaren professional? Bekijk dan snel onze IT vacatures en misschien loop jij binnenkort wel stage of kom je werken bij Sogeti. 

Solliciteren

“Drie weken Ohio, dat is pas een mooie start!”, aldus één van onze nieuwe collega’s. Onze starters krijgen namelijk een training van drie weken in het Amerikaanse Ohio, waar we inmiddels meer dan tweeduizend collega’s hebben verwelkomd. Die internationale training is een goed voorbeeld van de manier waarop wij Young Professionals de kans geven om zich te ontplooien.

Studenten, Young Professionals en professionals

Ook ervaren IT-professionals krijgen bij ons alle ruimte om hun kennis bij te spijkeren. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze collega’s zich blijven ontwikkelen. Jullie maken immers het verschil in succes bij onze klanten. Sogetisten zijn dan ook stuk voor stuk gepassioneerde vakmensen die actief bijdragen aan het resultaat van onze toonaangevende klanten.

Ben jij nog volop aan het studeren? Dat is geen enkel probleem, want ook jij bent van harte welkom bij Sogeti. Bijvoorbeeld voor jouw uitdagende IT stage, Java traineeship of afstudeeropdracht

IT en ICT vacatures

Wil jij je vakmatig én persoonlijk ontwikkelen? Ben je niet snel uit het veld te slaan en ga je graag een uitdaging aan? Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan bij een grote ICT-dienstverlener? Kom dan werken bij Sogeti! Wij bieden je een baan die je uitdaagt en stimuleert, een carrière waarmee je het beste uit jezelf haalt.

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste studenten, Young Professionals en

Carrièremogelijkheden

Leren als Young Professional

De toekomst van een organisatie is in grote mate afhankelijk van de kracht van de medewerkers. Als onze collega’s zich dus blijven ontwikkelen, dan groeit Sogeti vanzelf mee. Daarom bieden wij onze IT-professionals alle mogelijke kansen om hun kennis en ervaring optimaal te verbreden. We geven je een vliegende start aan de hand van trainingen, cursussen, meetings, workshops en andere IT-opleidingen en leertrajecten in onze Sogeti Academie.

Bij Sogeti kun je als Young Professional jezelf bijvoorbeeld ontwikkelen tot gecertificeerd Microsoft of Java engineer, leren testen met behulp van TMap, je MCSA-certificaat behalen of de basis leggen voor projectmanagement. Het is een greep uit de mogelijkheden die wij bieden vanuit de Sogeti Academie. 

Leertrajecten en IT opleidingen

De toekomst van een organisatie is grotendeels afhankelijk van de kracht van de medewerkers. Als onze collega’s zich dus blijven ontwikkelen, dan groeit Sogeti vanzelf mee. Daarom bieden wij onze IT-professionals alle kansen om hun kennis en ervaring optimaal te verbreden. Dit doen wij aan de hand van trainingen, cursussen, meetings, workshops en andere IT-opleidingen en leertrajecten in onze Sogeti Academie.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het leren testen met behulp van TMap, het behalen van een MCSA-certificaat en het volgen van leertrajecten op het gebied van projectmanagement. Het is allemaal mogelijk bij Sogeti.

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Laat dan snel je CV achter. Zodra wij jouw CV ontvangen hebben, matchen wij jou zo snel mogelijk aan één van onze openstaande IT-vacatures. Wij zoeken zowel ervaren IT-professionals die aan de businesskant werken, als engineers die zich liefst volledig storten op de techniek. Wil je meer weten over het sollicitatieproces? Kijk dan hier.

USP Sogeti:

Young Professional Development Programma

De vliegende start van je IT-carrière

Ben je klaar voor het echte werk? Je hebt tijdens je opleiding en de sollicitatie al bewezen dat je over de kwaliteiten beschikt die nodig zijn om te werken bij Sogeti. Maar voordat we jou als Young Professional in het diepe gooien, vergroten we eerst je overlevingskansen.

Dit doen we door je een uitgebreide basisopleiding aan te bieden aan de Sogeti Academie. Deze opleiding duurt twee of drie maanden en bestaat onder meer uit drie weken Business Course aan de Ohio University in Amerika. Daar maak je niet alleen kennis met Sogeti, maar ook met jezelf. Naast vakmanschap, vinden wij het namelijk enorm belangrijk dat je zelf ook als persoon ontwikkelt. 

De opleiding

Deze basisopleiding aan de Ohio University is bekroond met een Program Excellence Award door de Higher Education Association. Deze award roemt de unieke samenwerking tussen het bedrijfsleven en de universiteit. De opleiding werpt duidelijk zijn vruchten af in de praktijk en dat is fijn, want daar gaat het ons natuurlijk om. Onze klanten moeten duidelijk resultaat zien van het feit dat een medewerker op cursus is geweest.

Tijdens de opleiding in Ohio werk je als Young Professional in groepen aan drie projecten, iedere week start een nieuw project. De samenstelling van de groepen wisselt wekelijks zodat de deelnemers in verschillende sociale contexten leren werken.

Sogeti Academie

De coaches van Sogeti begeleiden de projectgroepen. Het inhoudelijke programma wordt verzorgd door professoren van de universiteit van Ohio. In beide gevallen gebeurt dit in nauw overleg met de Sogeti Academie. Een project start altijd op maandag, waarna je op vrijdag met jouw groep het eindresultaat presenteert aan de professoren en coaches.

Leerdoelen

Als deelnemer aan het Young Professional Development Programma leer je in twee of drie maanden om via verschillende wegen kennis en informatie te verzamelen. Naast de groepsprojecten, werk je aan individuele projecten als E-learning en neem je deel aan workshops. Internet speelt bij de projecten natuurlijk een grote rol. Een digitale leeromgeving ondersteunt namelijk de leerprocessen.

Heb je nog vragen of heb je behoefte aan meer informatie betreffende het opleidingstraject bij Sogeti? Neem dan contact op met één van onze recruiters.

Deze werkgever heeft op dit moment geen vacatures.