Persbericht: De Nationale Carrièrebeurs 2016

'De arbeidsmarkt kan pas werken als vraag en aanbod samenkomen, De Nationale Carrièrebeurs is the place to be' - Frans van Houten, CEO Philips

Frans van Houten, CEO Philips, opende dit jaar de 19e editie van De Nationale Carrièrebeurs. Het is het grootste carrière-evenement van Nederland waar studenten, starters en (young) professionals kennis kunnen maken met een groot aantal topwerkgevers. De Nederlandse arbeidsmarkt trekt stevig aan: De Nationale Carrièrebeurs is 20% groter dan vorig jaar. Over beide dagen zijn er in totaal 11.000 bezoekers geweest.

De Nationale Carrièrebeurs, die 15 en 16 april plaatsvond in de RAI Amsterdam, werd vrijdagochtend officieel geopend door Frans van Houten met een slag op de gong. Als CEO van Philips is Frans van Houten een inspiratie voor veel beursbezoekers. Niet voor niets was zijn workshop met carrièretips na de opening drukbezocht. Zijn carrièreadvies aan de jonge starter luidde: "Banen liggen niet kant-en- klaar in een doosje, dus laat wat van jezelf zien en zoek connecties op. Het is belangrijk om in te zetten op het gebied waar je een passie voor hebt."

Match & Meet op de beurs
Match & Meet is dé online matchingtool voor studenten, starters en young professionals om direct met topwerkgevers in contact te komen. Match & Meet is een samenwerking tussen de online Jobboard Jobnet.nl en de carrièrebeurzen van Memory Events. Samen brengen wij online en offline bij elkaar, waardoor starters snel ontdekken welke carrièrekansen er voor hen zijn en daar direct werk van kunnen maken op De Nationale Carrièrebeurs.

IT'ers zijn de DJ's van de toekomst
Nieuw dit jaar is De IT-Carrièrebeurs, dé carrièrebeurs voor (bijna) afgestudeerde IT'ers en voor IT'ers met werkervaring. Een groot aantal topwerkgevers uit de IT-branche presenteren zich vandaag en morgen in de RAI Amsterdam. Daarnaast kunnen bezoekers kiezen uit een ruim en gevarieerd aanbod aan vakinhoudelijke workshops en masterclasses zoals 'C++ expressieve en toch efficiënte programmeertaal', een Masterclass Java en een Security Masterclass.

Het absolute toptalent van Nederland
Tijdens het WO Toptalent-event op 15 en 16 april in de RAI Amsterdam kan het absolute toptalent van Nederland in persoonlijk contact komen met succesvolle professionals van topbedrijven. Daarnaast is er een speciaal workshopprogramma samengesteld voor dit event dat zowel op vrijdag en zaterdag te volgen is tijdens De Nationale Carrièrebeurs.
 
Over de organisatie
De Nationale Carrièrebeurs is een initiatief van Memory Events. De beurs is bedoeld voor studenten, starters en (young) professionals die vrijblijvend in contact willen komen met de beste werkgevers van Nederland en zich willen oriënteren op hun carrièremogelijkheden.

15 & 16 april 2016 | RAI Amsterdam | 9.30 - 17.30 uur
Kijk voor meer informatie op www.carrierebeurs.nl

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg