Voorbeeld motivatiebrief stage

Onderstaand vind je een voorbeeld motivatiebrief voor een stage. De opmaak en opbouw van deze stagebrief zijn precies volgens de richtlijnen.

Kathy van Dam
Spoorsingel 5a
2819 BB Burgerveen
T. 06-1234567
E. kathyvandam@notmail.com

Burgerveen, 11 juni 2015

Geachte mevrouw Van Vliet,

Met deze brief wil ik mij graag aan u voorstellen als kandidaat voor de stage (...)

Op dit moment ben ik bezig met de studie (...) aan de (...) en wil graag het geleerde in de praktijk gaan brengen. Door de vele projecten die ik heb uitgevoerd tijdens mijn opleiding weet ik dat het vak (...) mij het meest ligt en daarom lijkt deze stage voor mij ideaal. Daarnaast sluiten de werkzaamheden bij (naam bedrijf) in mijn ogen goed aan bij mijn interesses en studie.

Door mijn eerdere werkervaring in de horeca weet ik dat een service- en klantgerichte instelling en veel geduld erg belangrijk zijn in de omgang met klanten. Tevens beheer ik mijn talen goed. Hierdoor kan ik ervoor zorgen dat uw internationale klanten een goede indruk zullen krijgen van uw bedrijf. Tijdens mijn studie heb ik geleerd om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Tijdens mijn stage zou ik naast reguliere werkzaamheden ook een onderzoek of een project kunnen uitvoeren. De stageperiode duur (...) maanden en zou per (...) in kunnen gaan.

Graag zou ik met u een afspraak willen maken voor een oriënterend gesprek over de mogelijkheden om stage te lopen bij uw bedrijf.

Met vriendelijke groet,

Kathy van Dam

Bijlage (1): CV