7 kenmerken van snelle carrièremakers

Snelle carrièremakers, je kent ze wel. Een starter of young professional die binnen no-time promotie na promotie binnen sleept. Elk persoon is anders. Snelle carrièremakers natuurlijk ook. Daarentegen zijn er zeven kenmerken die de meeste van hen met elkaar gemeen hebben. Wil jij een vliegende start voor je carrière? Of die gewilde promotie maken? Dan zijn deze zeven kenmerken essentieel.

Zelfkennis

Kies jij al voor je talent? Snelle carrièremakers in ieder geval wel! Ze kenmerken zich door hun zelfkennis, zijn zich bewust van hun vaardigheden en solliciteren op vacatures die hier perfect bij passen. Hierdoor geven zij zichzelf de kans om hun competenties optimaal te benutten. Wil jij een functie die matcht met jouw talent? Lees dit artikel en ontdek jouw talent.

Contactueel vaardig

De meeste werknemers zijn goede teamspelers. Snelle carrièremakers excelleren hierin. Ze zijn een aanwinst voor hun team op zowel professioneel- als persoonlijk gebied en weten door hun eigen inbreng anderen beter te laten presteren.

Aanpassingskracht

Veel werknemers vinden het lastig om hun ingesleten werkmethode en patronen te veranderen. Snelle carrièremakers hebben hier geen last van. Zij kunnen gemakkelijk overschakelen van een oude naar een nieuwe methode.

Zichtbaar

Elke organisatie is gevuld met medewerkers, waarvan de één meer opvalt dan de ander. Snelle carrièremakers zorgen ervoor dat zij opvallen bij hun collega’s en superieuren. Zij hebben zelfvertrouwen op de werkvloer en doen hun eigen PR, waardoor andere medewerkers en het management hun vaardigheden en prestaties kennen.

Overtuigingskracht

Wie gelijk heeft, krijgt niet altijd gelijk. Snelle carrièremakers echter wel. Door hun zelfpresentatie zijn ze in staat hun collega’s te overtuigen van hun voorstellen. Hun overtuigingskracht komt voort uit vakkundigheid en karakter.

Verantwoordelijkheid

Risico’s nemen is een noodzakelijk onderdeel van elke snelle carrière. En bij elk risico dat genomen wordt, bestaat de kans dat het fout gaat. In deze gevallen kenmerken snelle carrièremakers zich door de verantwoordelijkheid te nemen en te leren van hun fouten.

Mobiliteit

Het komt regelmatig voor dat je de mooiste vacatures en carrièrekansen in andere steden vindt. Voor een snelle carrièremaker is dit geen enkel probleem. Ze zijn bereid te verhuizen of meer te investeren in reistijd voor nieuwe kansen! Hierdoor geven ze niet alleen hun carrière een boost maar laten ook hun nieuwe werkgever zien dat zij bereid zijn net dat extra beetje te geven.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg