Werken voor een goed doel

Goede doelen alleen voor idealisten zonder ambitie? Dus niet! In 2012 werkte zo’n 12.000 Nederlanders (betaald) voor goede doelen. Je inzetten voor een doel waar jij achterstaat èn daar je living van kunnen betalen… Streep een functie bij een non-profit organisatie dus nog maar even niet van je lijstje.

Een baan die bij je past

Het is ontzettend belangrijk dat je het naar je zin hebt op je werk. Maar het kan erg lastig zijn om een baan te vinden die bij je past. Want waar ben jij nou echt goed in? Of nog belangrijker: wat wil jij nou precies bereiken? Als je vergeet deze vragen te beantwoorden, kan je wel eens een verkeerde start maken in je carrière. Maar toch nemen maar weinig starters de tijd om naar hun droombaan te jagen. Natuurlijk is dat ook lastig, soms heb je gewoon de positie niet om eens rustig om je heen te kijken. Maar als jij altijd al dacht dat je nooit terecht zou komen in een baan waar je écht een verschil zou kunnen maken, dan heb je het mis. Het najagen van idealen en geld verdienen gaan soms beter samen dan je denkt.

Werken met je hart

Kansen creëren in ontwikkelingslanden, baanbrekend onderzoek op het gebied van hartziektes lopend houden of je inzetten voor kansarme kinderen – wat jouw ambities ook zijn, als je kan werken met je hart zal je gemotiveerd door je carrière gaan! De zoektocht naar een baan bij een goed doel is misschien niet altijd gemakkelijk, maar zeker wel de moeite waard.

Hoe kom je er?

Zonder gemotiveerde werknemers geen bloeiende organisatie! Goedendoelenorganisaties verschillen daarin zeker niet van anderen. Naast dat je een passende opleiding hebt gevolgd en/of over de gevraagde ervaring beschikt, is het dan ook heel belangrijk dat je een dijk van een motivatiebrief opstelt. Als jij achter de doelen van de organisatie staat, hoeft dat gelukkig helemaal niet lastig te zijn!

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg