Wat is een Business Course?

Een business course is een soort kennismaking tussen laatstejaars studenten en bedrijven. Meedoen aan een business course helpt je om een bedrijf te leren kennen en om er achter te komen of je bij het bedrijf past. Bijna het gehele jaar door worden business courses georganiseerd. Courses kunnen zowel in Nederlandse als buitenlandse vestigingen plaatsvinden. Business courses vacature vind je vooral op de websites van de bedrijven zelf.

Wat is een business course?

Een business course is een recruitment activiteit van werkgevers om topstudenten te werven. Het is voor werkgevers een gemakkelijke manier om te kijken of de geselecteerde studenten passen binnen het bedrijf.

Een business course bestaat vaak uit meerdere dagen. Meestal ben je met een groep van ongeveer 15 à 20 deelnemers. Samen werk je zeer intensief aan een business case. De precieze invulling van een business course is per werkgever verschillend.

Waarom een business course?

Meedoen aan business courses is een goede manier om een bedrijf beter te leren kennen. Het biedt je een kijkje achter de schermen en je leert alle facetten van een bedrijf kennen. Het is een manier om er achter te komen of het bedrijf bij je past.

Daarnaast biedt een business course je de mogelijkheid om te laten zien wat jij in huis hebt. Wanneer je op een goede manier weet te profileren en er een wederzijdse klik is, dan is de kans groot dat het leidt tot een baan.

Wie doen er mee aan business courses?

Voor business courses worden vooral laatstejaars studenten met universitaire opleiding uitgenodigd. Je hoeft niet een echte bolleboos te zijn, maar het is wel belangrijk dat je tijdens je studie bezig houdt met sociale en bestuurlijke activiteiten.

Wanneer worden business courses gehouden?

Bijna het gehele jaar door vinden er business courses plaats. De meeste business courses vinden plaats tussen september en mei. In de zomer zijn er weinig business courses. Veel werkgevers geven in een jaar meerdere business courses. Een aantal weken voor de course kun je je inschrijving.

Waar vinden business courses plaats?

Tijdens een business course bezoek je vaak een vestiging van het bedrijf in Nederland, bijvoorbeeld de hoofdvestiging. Soms bezoek je meerdere locaties. Tegenwoordig vinden veel business courses plaats in buitenlandse vestigingen, bijvoorbeeld vestigingen in Londen, Madrid, Parijs of New York.

Waar vind je business courses?

Business courses vind je vooral op de (recruitment)websites van de bedrijven. Daarnaast zetten werkgevers steeds meer diverse kanalen in om hun business course onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld via beurzen, social media, jobboards en websites voor business courses.

Bekijk het aanbod van business courses op Jobnet »

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg