Voorbereiding Business Course

Meedoen aan een business course is een goede manier om een bedrijf beter te leren kennen. Daarnaast is het de ideale gelegenheid om jezelf te profileren. Om een onvergetelijke indruk te maken tijdens een business course, is het belangrijk dat jij je goed voorbereid.

Een business course is het uitwisselen van informatie. Voor een bedrijf is het een manier om toptalent te ontdekken en deze talenten aan zich te binden. Voor studenten en starters is het een gelegenheid om te netwerken, te oriënteren en om te zien of een bedrijf bij hen past.

Maar hoe kun je het beste voorbereiden op een business course? Het begint al door de aanmelding voor een business course te beschouwen als een sollicitatieproces. Je moet immers geselecteerd worden uit honderden aanmeldingen.

Verdiepen in het bedrijf

Verdiep je in het bedrijf. Lees vooraf je goed in en weet wie de klanten maar ook wie de concurrenten zijn van het bedrijf. Bekijk de website en lees de laatste nieuws- en persberichten zodat je op de hoogte bent van wat er speelt binnen het bedrijf. Neem ook jaarverslagen en de jaarcijfers door.

Zelfkennis

Niet alleen het bedrijf maar ook jezelf goed kennen is belangrijk voor een business course. Weet wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Breng in kaart wat je sterke en zwakke punten zijn. Zet je sterke punten tijdens de business course in en bekijk hoe je aan je zwakke punten een positieve draai kunt geven.

Pitch-line

Zorg ervoor dat je een pitch-line klaar hebt. Weet in een paar zinnen te vertellen wie je bent, waar je voor staat, wat je wilt en waarom je naar de business course bent gekomen. Bescheidenheid helpt hier niet bij maar overdrijf het ook niet. Het belangrijkst is dat je tijdens de business course altijd jezelf blijft.

Presentatie

Je eerste indruk bij een business course is bijzonder belangrijk. Zorg ervoor dat je er verzorgd uitziet. Stem je kleding af op de bedrijfscultuur. Wel is het belangrijk dat jij je er prettig in voelt. Naast je kleding speelt je lichaamstaal hierbij een belangrijke rol. Oefen van tevoren je lichaamshouding voor de spiegel.

Vragen stellen

Bij een goede voorbereiding behoort ook het zelf bedenken van vragen die je tijdens de business course kunt stellen. Door goede vragen te stellen toon je interesse in het bedrijf. Je laat daarnaast zien dat jij je echt in het bedrijf hebt verdiept.

Profileren

Hoe kun jij je het beste profileren tijdens een business course? Het beste is om je pro-actief op te stellen. Toon leiderschap en initiatief maar laat ook zien dat je een teamspeler bent. Een actieve en geïnteresseerde houding vinden bedrijven erg belangrijk. Laat zien wat je waard bent.

Hoe duidelijker je een beeld hebt van wie je bent, wat jouw identiteit kenmerkt en waarom het wel of niet klikt met het bedrijf, hoe steviger en authentieker je zelfpresentatie. De kans is dan groter dat je op een bij jou passende plek terecht komt waar je je talenten kunt ontplooien.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg