Carrièrebeurs bezoeken

Een bezoek aan een carrièrebeurs is een laagdrempelige manier om je te oriënteren op de arbeidsmarkt. Je kunt er vrijblijvend in gesprek met recruiters van exposerende werkgevers die op zoek zijn naar nieuwe kandidaten.

Wat is een carrièrebeurs?

Een carrièrebeurs is een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende bedrijven. Op een carrièrebeurs staan soms honderden verschillende werkgevers (groot en klein) met een stand, die op zoek zijn naar nieuwe kandidaten. Vaak is een carrièrebeurs gericht op een bepaalde branche of doelgroep, zodat zowel de bedrijven als de kandidaten de grootste kans hebben op een match.

Op werkgevers afstappen

De werkgevers op een carrièrebeurs presenteren zich in een (informatie)stand bemand met recruiters van het bedrijf. De recruiters zijn er om je meer over het bedrijf of openstaande vacatures te vertellen. Je kunt dus volledig vrijblijvend op een stand afstappen!

Doelgroepen

De meeste carrièrebeurzen zijn gericht op studenten, starters en young-professionals in een bepaalde branche. Op een stand wordt bijvoorbeeld met gekleurde stippen aangegeven naar welke studieachtergrond een werkgever op zoek is. Als je de kleur die op jou van toepassing is in de gaten houdt, weet je dus precies welke werkgevers op zoek zijn naar jou.

Tip: CV mee!

Neem een aantal uitgeprinte exemplaren van je meest recente CV mee. Deze kun je dan achterlaten bij de bedrijven waar je graag zou willen werken. De exposerende werkgevers zijn immers op zoek naar nieuwe kandidaten!

Tip: Bereid je voor!

Omdat carrièrebeurzen vaak groot van opzet zijn, is het een aanrader om je van tevoren te oriënteren op de aanwezige bedrijven. Maak een lijstje van de werkgevers waar jij meer informatie over wilt. Dit bespaart veel tijd op de beursvloer, die je vervolgens kunt besteden aan het bezoeken van workshops!

Workshops

Tijdens een carrièrebeurs worden workshops georganiseerd die bijvoorbeeld gaan over solliciteren, een eerste indruk maken enzovoorts. Zo kun je tijdens een bezoek aan een carrièrebeurs ook werken aan je persoonlijke ontwikkeling. En dat is natuurlijk altijd meegenomen.

Lees ook:

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg