Bezoek een carrièrebeurs en vind die baan!

Voor starters is een carrièrebeurs een ideale gelegenheid om gemakkelijk in contact te komen met meerdere werkgevers. Op deze manier kun je goed oriënteren op de arbeidsmarkt en meteen je CV bij werkgevers achterlaten. Een bezoek aan een carrièrebeurs kan zelfs leiden tot een baan!

Starter Iris Hameetman (25) bezocht onder meer De Nederlandse Carrièredagen en De Nationale Carrièrebeurs om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt. Haar bezoeken aan deze carrièrebeurzen leidde tot een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek en uiteindelijk ook een baan.

Informeel kennis maken

Iris: "Mijn bezoek aan De Nederlandse Carrièredagen was om eens te kijken welke potentiële werkgevers er stonden. Ik kwam toen voor het eerst in contact met First Consulting. Ik had nog nooit van ze gehoord en ben een gesprek met ze aangegaan."

"Het was een open en leuk gesprek. Vooral hun open houding trok mij aan. First Consulting trekt sociale mensen met inhoudelijke (technische) kennis. Die combinatie vind ik uniek. Ook de vernieuwende manier van werken, de pragmatische aanpak en de focus op operationele daadkracht had mijn aandacht getrokken."

"Ik merkte tijdens het gesprek dat het echt klikte. Mijn interesse voor First Consulting was er ook zeker, maar omdat ik een week later voor drie maanden naar Zuid-Amerika ging, had ik nog niets verder ondernomen."

Goede voorbereiding is het halve werk

Iris: "Na mijn terugkomst zag ik dat First Consulting ook op De Nationale Carrièrebeurs aanwezig was en besloot om er heen te gaan. Met als doel weer een gesprek met First Consulting."

"Voor dit gesprek heb ik me goed voorbereid. Ik heb me compleet ingelezen in het bedrijf door de website te bekijken en op consultancy.nl cases van het bedrijf door te nemen. Daarnaast heb ik ook social media ingezet en First Consulting op Twitter gevolgd."

"Mensen om me heen verklaren me wel eens voor gek dat ik zoveel voorbereid. Maar een goede voorbereiding is het halve werk. Dat blijkt ook uit het feit dat ik na een heel goed gesprek op de carrièrebeurs werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek!"

Got the job!

"Mijn uitnodiging voor het sollicitatiegesprek heb ik vooral te danken aan de gesprekken tijdens de carrièrebeurzen. Zo vertelde First Consulting mij dat ze me op basis van mijn CV alleen niet zouden uitnodigen. Mijn extra curriculaire activiteiten en interesses op het culturele vlak sluiten namelijk niet precies aan bij het bedrijf."

"Het gesprek tijdens de carrièrebeurs gaf toch de doorslag omdat ik specifiek kon vertellen wat ik wilde en waarom ik First Consulting zo mooi bedrijf vind. Mijn interesse voor het bedrijf liet ik ook merken door concrete vragen te stellen. Volgens mij was mijn enthousiasme duidelijk merkbaar!"

"Er volgden nog drie sollicitatiegesprekken voordat ik werd aangenomen als Business Consultant. Voor mijn eerste project ben ik bij een klant aan het kijken wat de oorzaken zijn van budgetoverschrijdingen. Daarvoor lever ik niet alleen een dik rapport in maar help ik de klant ook bij de implementatie en de nazorg. Het mooie daaraan is dat ik ook het resultaat zie!"

Carrièretips van Iris

  • Als je iets doet, doe het goed: vind een bedrijf waar je echt in gelooft, dan kost het bijna geen moeite om je erin te verdiepen. En bereid je altijd goed voor!
  • Schakel je netwerk in: zo krijg je meer inzicht in het bedrijf en het soort werk.
  • Stel vragen: vergeet niet dat het een gesprek is, het is geen eenrichtingsverkeer.
  • Wees jezelf: het is een cliché, maar clichés zijn clichés omdat ze waar zijn.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg