Hoe vind ik een baan: solliciteren zonder beren

De zoektocht naar een baan hoeft niet veel tijd en moeite te kosten of lastig te zijn. Want wanneer jij weet welke oriëntatiekanalen je moet inzetten, vergroot jij je kans op het vinden van een baan. Of jij de juiste kanalen inzet, kun je ontdekken in het boek ‘Hoe vind ik een baan?’. Met dit boek ontdek je waar jij de voor jou passende vacatures kunt vinden.

Een baan zoeken en solliciteren kost tijd en moeite. Veel werkzoekende vinden het vooral ook moeilijk en lastig. Helemaal in tijden van crisis, want de banen liggen zeker niet voor het oprapen. Toch hoeft het niet zo te zijn. Je moet alleen weten hoe je te werk moet gaan. Want met goed zoeken en het inzetten van de juiste middelen, kun jij je kans op het vinden van een leuke baan drie keer vergroten.

Passende vacatures

Maar hoe weet je nu of jij de juiste middelen inzet bij je zoektocht naar een baan? Geert-Jan Waasdorp (arbeidsmarktspecialist) en Dorien Waasdorp-Slotboom (diverse arbeidsmarktfuncties) merkten dat werkzoekende maar een klein gedeelte van de voor hen passende vacatures vinden. Zo ontdekten zij dat werkzoekende onvoldoende zicht hebben op wat voor hen de meest effectieve oriëntatiekanalen zijn.

Oriëntatiekanalen

Door de jaren heen is de zoektocht naar een baan en de daarbij horende 'spelregels' sterk veranderd. Dat vraagt om een nieuwe aanpak. Met het boek 'Hoe vind ik een baan?' kun je ontdekken wat voor jou de juiste oriëntatiekanalen zijn om in te zetten. Per oriëntatiekanaal staat beschreven hoe je deze het beste inzet en wat de voor- en nadelen zijn.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg