Stageplek zoeken

Begin op tijd met het zoeken naar een stageplek. Probeer voor je de zoektocht begint voor jezelf duidelijk te hebben waar de stage aan moet voldoen en wat je tijdens je stage wilt leren. Voor het vinden een stagevacature kun je het internet of het stagebureau raadplegen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen met een bedrijf waar jouw interesse naar uit gaat.

Zoektocht

Voor het vinden van een goede stage moet je op tijd beginnen. Een goede stage komt je namelijk niet aanwaaien. Je zult zelf op zoek moeten gaan en actie ondernemen. Voordat je begint aan je zoektocht naar de ideale stageplek, stel je jezelf eerst de volgende vragen:

  • Aan welke eisen van de opleiding moet de stage voldoen?
  • Wat wil je leren tijdens je stage?
  • Wat voor soort bedrijf vind je interessant?

Met de antwoorden op deze vragen kun jij goed voorbereid aan je zoektocht beginnen naar een stageplek. Het is zeker niet overdreven om een half jaar van tevoren te beginnen met je zoektocht. Veel bedrijven plaatsen ook ongeveer vier maanden voor de startdatum van de stage de vacature.

Zoek leuke werkgevers

Bij het zoeken naar een stageplek begin je met het zoeken naar een leuke werkgever. Op Jobnet kun je veel werkgeverspresentaties vinden. In de werkgeverspresentatie vertelt een organisatie of bedrijf jou waar het bedrijf voor staat en welke carrièrekansen er voor jou zijn. Zo kun je er achter komen welke bedrijven je leuk lijken om stage bij te lopen.

Maak een lijstje

Maak een lijstje van alle bedrijven die je leuk vindt en waar je graag zou willen werken, zodat je deze één voor een kunt aflopen. Kijk op hun website of ze stageplekken aanbieden. Wanneer er geen stagiairs gevraagd worden kun je ook contact met het bedrijf opnemen en jezelf aanbieden.

Stagevacatures vinden

Op internet zijn er vele websites die stages aanbieden. Zo vind je op Jobnet diverse stages op MBO-, HBO- en WO-niveau. Daarnaast hebben veel scholen tegenwoordig een stagebureau, dat je kan helpen met het vinden van een stage.

Zoek een stage op Jobnet »

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg