Stagebegeleiding

Tijdens je stage krijg je zowel vanuit het stagebedrijf al vanuit je opleiding een stagebegeleider toegewezen. Beide begeleiders zijn er om jou te helpen met al je vragen en problemen die je gedurende je stage tegenkomt. Samen beoordelen de stagebegeleiders je stageverslag en gaan ze na of jij je stagedoelen haalt.

Stagebegeleiding vanuit het bedrijf

De stagebegeleider van het bedrijf is meestal de leidinggevende van de afdeling waar je stage gaat lopen. De stagebegeleider heeft ervaring op het werkgebied waarvan de stagiair de opleiding volgt. Op welke manier de stagebegeleider jou ondersteunt, is afhankelijk van het soort stage.

De stagebegeleider helpt je met vragen en problemen waar de jij op dat moment tegen aanloopt. Daarnaast voert de stagebegeleider voortgangsgesprekken met je waarbij je wordt beoordeeld volgens de richtlijnen van je school. De stagebegeleider beoordeelt samen met je stagedocent je stageopdrachten.

Stagebegeleiding vanuit de onderwijsinstelling

Vanuit de onderwijsinstelling krijg je een stagebegeleider (stagedocent) of afstudeerbegeleider toegewezen. De stagebegeleider helpt je met vragen en problemen over de stage. Je begeleider geeft ook aan, aan welke richtlijnen jouw stageverslag moet voldoen.

Tijdens de stageperiode komt de stagebegeleider minimaal een keer op bezoek bij het stagebedrijf. Op deze manier maakt de begeleider kennis met het stagebedrijf en krijgt hij of zij een betere indruk van de werkplek en de werkzaamheden van de stagiair. Tijdens het bezoek zal je stagebegeleider ook nagaan of jij je stagedoelen haalt en hoe jij je vaardigheden nog meer kan verbeteren.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg