Traineeship zoeken

Een traineeship kun je het beste op internet zoeken. Wees bij je zoektocht wel kritisch, want een traineeship is een startersfunctie met veel verantwoordelijkheden. Na je traineeship stroom je vaak door binnen het bedrijf.

Speciale traineesites

Traineeships vind je vaak op internet. De meeste grote bedrijven bieden traineeships aan, dus je kunt het overzicht van traineeships vaak op de betreffende website vinden. Daarnaast zijn er veel speciale traineesites. Op Jobnet vind je ook een uitgebreid overzicht van traineeships.

Wees kritisch

Zoek kritisch naar een traineeship dat bij jou past. Tegenwoordig zijn traineeships namelijk startersfuncties waarbij veel verantwoordelijkheid komt kijken en een traineeship duurt gemiddeld 6 maanden tot 3 jaar! Een traineeship is gericht op doorstroming binnen het bedrijf. Denk daarom goed na waar jij je traineeship wilt volgen. Na de afronding is het namelijk de bedoeling dat je doorstroomt naar een functie die jou het beste past binnen de betreffende organisatie.

Een leuke werkgever

Je zoektocht naar een traineeship kun je dus het beste aanvangen door op zoeken te gaan naar werkgevers die jou leuk lijken. Maak een lijst van deze werkgevers en ga vervolgens op onderzoek uit of zij traineeships aanbieden. Op Jobnet vind je diverse online werkgeverspresentaties, waarin bedrijven zich aan jou voorstellen als werkgever. Tevens vind je hier de contactgegevens van de recruiters van de organisatie.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg