Traineeship vacatures

Er zijn verschillende soorten traineeship vacatures, zoals het management traineeship en het IT traineeship. Daarnaast bieden bedrijven een combinatie van diverse soorten traineeships aan.

Soorten traineeships

Tijdens een traineeship krijg je de gelegenheid om met verschillende functies en/of projecten in aanraking te komen. Er zijn verschillende soorten traineeship vacatures. Globaal zijn er 2 soorten traineeships te onderscheiden:

  • Management traineeship: de trainee wordt in korte tijd klaargestoomd voor een functie op leidinggevend niveau
  • Professional, of specialist traineeship: de trainee wordt specialistisch opgeleid, waarbij de focus ligt op vakinhoudelijke ontwikkeling

Afwisseling

Er zijn ook bedrijven die een combinatie van verschillende soorten traineeships aanbieden. Hierbij speelt afwisseling een belangrijke rol. Daarnaast zijn er bedrijven die een management development traject aanbieden. Het verschil tussen dit traject en een traineeship is dat er in het traject niet veranderd wordt van functie of afdeling.

Traineeship vacatures op internet

Je vindt traineeship vacatures bij allerlei werkgevers, zoals commerciële bedrijven, overheidsorganisaties, social profitorganisaties en niet-gouvernementele organisaties (NGO's). Onderzoek van tevoren welk bedrijf je leuk vindt en waar je graag een traineeship zou willen volgen. Je vindt traineeship vacatures vooral op recruitment sites en jobboards. Bekijk bijvoorbeeld een actueel overzicht van traineeship vacatures op Jobnet.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg