Online personal branding: de beste tools

We kennen allemaal het belang van personal branding. Het is de manier om op te vallen en jouw sterkte punten duidelijk te maken aan elke potentiële werkgever. Zeker in een overvolle arbeidsmarkt kan een goede branding het verschil maken. Dus oké, je wilt jezelf online goed presenteren. Maar weet je wel hoe? Met deze tools wordt het opzetten van jouw eigen merk wel heel gemakkelijk!

Een recent CV, een mooi LinkedIn-profiel en misschien zelfs wel een professionele blog. Elke werkzoekende weet dat jezelf online goed verkopen van levensbelang is! Maar hoe kan je jouw merk nou op laten vallen? Dankzij online tools kan je op een gemakkelijke en effectieve manier jouw personal brand opzetten. Marketingfacts heeft de beste op een rijtje gezet.

About.me

Gratis, eenvoudig en enorm effectief: dat is About.me. Binnen 10 minuten zet je een visuele pagina in elkaar met een koppeling naar al je blogs en social media kanalen. Zo kan je met één link een geweldig overzicht geven van al jouw activiteiten. Pluspunt voor designers onder ons: je hebt vrij veel vrijheid in vormgeving. Dus met een investering van iets meer tijd kan je er echt wat moois van maken!

Vizualize.me

Ook zo klaar met die stoffige CV? Met Vizualize.me maak je van jouw CV een kleurrijke infographic. De data laat je gemakkelijk importeren vanuit je LinkedIn-profiel en voor de vormgeving kies je uit simpelweg uit mooie thema’s. Maak gratis een account aan en je hebt binnen no-time een linkje met een speels CV, die je super gemakkelijk kan delen.

Re.vu

Een speels en infographic-based CV, maar dan net wat zakelijker en minder kleurrijk dan Vizualize.me. Op Re.vu kan je ook gemakkelijk je gegevens importeren vanuit LinkedIn. Nog een extra voordeel is de Analytics functie, waarmee je jouw bezoekersaantallen kunt bekijken. Daarnaast kan je jouw CV gemakkelijk exporteren als PDF-bestand, die je weer netjes bij een sollicitatiebrief kunt voegen.

Prezi

Je hebt Prezi vast wel eens gebruikt om presentaties te maken. De tool levert je grafisch erg mooie dingen op en het is ook nog eens best gemakkelijk te gebruiken. Bekijk maar eens een van de vele tutorials en binnen een paar minuten heb jij een mooie CV, mindmap of presentatie in elkaar gezet.

Scoop it

Niet alleen handig om te bloggen, maar ook om al het nieuws rondom jouw vakgebied te verzamelen. Met Scoop It ben je beheerder van een bepaald thema, waar je eigen artikelen kunt publiceren en artikelen van anderen kunt verzamelen. Dat verzamelen gaat heel makkelijk, dankzij de plug-in waarmee je binnen een paar tellen een artikel gepubliceerd hebt in jouw thema.

Bron: Marketingfacts

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg