Een visueel CV met Pinterest

Virtueel prikbord Pinterest blijkt bijzonder goed geschikt te zijn om een visueel curriculum vitae mee samen te stellen. Met een Pinterest CV trek je de aandacht van potentiële werkgevers door in beeld samen te vatten wie jij bent, wat jij kunt en wat jij wilt. Wil jij een Pinterest CV inzetten bij je zoektocht naar een baan? Volg dan het onderstaand stappenplan.

Stap 1: Maak een schets

Voordat je begint met het aanmaken van een Pinterest CV is het aan te raden om van tevoren een schets te maken. Omdat Pinterest geen sorteer-, verplaats- of schuifmogelijkheid heeft, is het belangrijk dat je vooraf bedenkt hoe jij je visuele CV wilt opbouwen. Maak gebruik van grote letters en duidelijke kleuren of een passende achtergrond.

Stap 2: Profiel aanmaken

Maak een Pinterest profiel aan door in te loggen met je Facebook- of Twitter-profiel of je e-mailadres. Schrijf een pakkende bio in 200 karakters, koppel je Twitter- en Facebook-account en plaats een duidelijke foto van jezelf.

Stap 3: Board(s) aanmaken

Met het CV board laat jij zien naar wat voor baan je op zoek bent en welke kennis en vaardigheden je hebt. Maak andere boards aan waarbij je laat zien wie jij bent, bijvoorbeeld je hobby’s en interesses.

Stap 4: Pinnen

Zoek relevante afbeeldingen en pin deze in de juiste volgorde. Het pinnen van afbeeldingen op internet kun je doen met de Pin It-button of Pinerly-button. Je kunt ook handmatig een pin toevoegen of een bestand uploaden vanaf je computer. Wanneer je afbeeldingen vanaf de computer upload dan zijn die niet gekoppeld aan een url. In de omschrijving kun je een link toevoegen. Met Pinstamatic kun je tekst, foto's en websites op een eenvoudige manier toevoegen aan je Pinterest board. Ook kun je kiezen uit bijvoorbeeld verschillende lettertypes en kleuren en de foto's naar eigen keuze bewerken. Pin aanbevelingen vanuit LinkedIn, een link naar je eigen website, blog of portfolio, de websites van je vorige werkgever(s) of een filmpje waarin je jezelf introduceert. Denk eraan dat de afbeeldingen die je pint ook als thumbnail er goed uit zien.

Stap 5: Pinterest CV Promoten

Promoot je Pinterest CV via social media. Met Facebook kun je bijvoorbeeld je familie en vrienden op de hoogte brengen van je Pinterest CV. Via LinkedIn kun jij je zakelijk netwerk op de hoogte stellen door je Pinterest CV te delen in je status updates en in diverse relevante groepen. Plaatst berichten op Twitter over je zoektocht naar een baan met een link naar je Pinterest CV.

Sindy Meijer wist met haar visuele CV de aandacht van diverse werkgevers te trekken.

Lees verder »

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg