Solliciteren met een Pinterest CV

Steeds meer werkzoekenden ontdekken de mogelijkheden van het inzetten van een visueel CV met Pinterest bij hun zoektocht naar een baan. Het lijkt dé nieuwe manier te zijn om in deze tijd de aandacht van potentiële werkgevers te trekken. Solliciteren met een Pinterest CV leverde Wanda Catsman namelijk haar droombaan op. En starter Sindy Meijer wist met haar visuele CV de aandacht van diverse werkgevers te trekken.

Bij haar zoektocht naar een nieuwe baan maakte Wanda Catsman een visueel CV met Pinterest. Door haar Pinterest CV te promoten op Twitter, Facebook en LinkedIn kreeg Wanda een aantal serieuze aanbiedingen van recruiters en vond zo haar droombaan.

Steeds meer werkzoekende ontdekken de mogelijkheden van een visueel CV via Pinterest. Zo ook starter Sindy Meijer. Zij studeerde begin 2012 af aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design en zocht een baan op het gebied van communicatie en social media.

Visueel CV

Via een blog kwam Sindy in aanraking met het visuele CV. "Ik las op een blog over een visueel CV gemaakt met Pinterest. Ik ben me er verder in gaan verdiepen om te zien wat je met zo’n visueel CV allemaal kan."

Pinterest is een visueel prikbord waarop je afbeeldingen en video’s kunt pinnen, repinnen en liken. "Ik ontdekte dat een visueel CV goede mogelijkheden biedt om te laten zien wie ik ben, wat ik kan én wil. Ik besloot dan ook om een Pinterest CV in te zetten bij mijn zoektocht naar een baan."

Denken vanuit de werkgever

Vooraf maakte Sindy een schets van haar Pinterest CV. "Ik heb eerst goed nagedacht over hoe ik het CV wilde maken. Tijdens het maken van een schets heb ik geprobeerd om vanuit de werkgever te denken: wat maakt mij anders? Waarom zou een werkgever mij willen hebben?"

Vervolgens maakte Sindy een CV board aan met onder meer afbeeldingen van een recommendation van haar examinator, haar werkervaring bij stagebedrijven, bijbanen en vrijwilligerswerk, haar portfolio en contactgegevens.

"Daarnaast heb ik een afbeelding gemaakt en gepind van de baan waarnaar ik op zoek was en een afbeelding gepind van mijn karaktereigenschappen. Verder heb ik boards aangemaakt met mijn interesses, mijn eigen werk en waar ik mijn inspiratie vandaan haal."

Pinterest CV promoten

De volgende stap was het promoten van het Pinterest CV. Daarvoor maakte Sindy gebruik van andere social media. Ook wijzigingen in haar Pinterest CV vermeldde Sindy via de diverse social media.

"Op Facebook plaatste ik berichten over mijn zoektocht naar een baan en mijn Pinterest CV. Op Twitter plaatste ik regelmatig tweets en in mijn LinkedIn-profiel stond een link naar mijn Pinterest CV. Daarnaast plaatste ik in diverse LinkedIn-groepen waarin ik actief was berichten over mijn Pinterest CV."

Positieve reacties

Op haar visuele CV ontving Sindy leuke, positieve reacties. "Een werkgever die mijn Pinterest CV had gezien, vond het erg leuk, veel beeldender en weer eens wat anders. Een andere werkgever vertelde mij dat hij het Pinterest CV zelfs prettiger vond dan mijn originele CV omdat hij direct een goed beeld van mij kreeg."

Uiteindelijk vond Sindy een baan bij Wikimedia via de gewone sollicitatiebrief. "Toch is een Pinterest CV een goede manier om de aandacht van potentiële werkgevers te trekken. Het is net even anders en vooral bij creatieve beroepen kun je jezelf en je werk goed laten zien."

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg