Timemanagement methodes

Altijd het gevoel dat je niet genoeg tijd hebt om je werk af te maken? Bekruipt je steeds vaker het gevoel dat het anders moet? Maar geen idee hoe je dat kunt bereiken? De volgende timemanagement methodes kunnen je helpen.

Kaasschaafmethode

Een homp kaas kun je niet in één keer opeten, maar in stukjes. Zo werkt het ook met je werkzaamheden. Hak grote klussen in stukken en plan elke week tijd in om een deel van de klus uit te voeren. Het is handig om daarbij een realistische planning aan te houden en afspraken in te plannen met bijvoorbeeld je leidinggevende, opdrachtgever of klant. Het laatste pusht je om echt actie te ondernemen.

Deadline principe

Ontdek de kracht van deadlines en de adrenalinestoot die daarmee gepaard gaat. Je kent het wel hoe dichter je bij de deadline komt, hoe creatiever en efficiënter je te werk gaat. Leg jezelf dus deadlines op en zie hoeveel werk je kunt verzetten in korte tijd.

80/20 regel

De 80/20 regel houdt in dat je 80% van je werkresultaten in 20% van je tijd realiseert. Daarbij is het van essentieel belang dat je prioriteiten stelt. Dat wil zeggen dat je A-prioriteiten afwerkt. A-prioriteiten zijn werkzaamheden die je tot je core-business rekent. Het zijn prioriteiten die je binnen je voorgenomen tijdsbestek afmaakt. B-prioriteiten delegeer je of verzet je. B-prioriteiten zijn taken waarbij het onnodig is om er elke dag mee bezig te zijn, bijvoorbeeld de administratie. Het werkt effectiever om B-prioriteiten op een vast tijdstip in te plannen.

Doe-het-nu principe

We kennen het allemaal wel. Vervelende, lastige klusjes die je steeds uitstelt. Het klinkt cliché maar het is wel de waarheid: stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen. Door lastige klussen direct af te handelen, geeft dat je meteen een gevoel van succes. Beter kun jij je dag niet beginnen!

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg