Gericht solliciteren - hoe doe je dat?

Soms is het verstandig iets minder te solliciteren en wat gerichter te werk te gaan. Door de tijd te nemen voor functies waar jij écht geschikt voor bent en die ook nog eens bij je passen, vergroot jij je kansen. Maar hoe selecteer je de juiste vacatures?

1 Wat is belangrijk?

Vacatureteksten zijn vaak onduidelijk, hoe moet jij er achterkomen of je écht bij het profiel past? Soms is ervaring heel belangrijk voor de functie, terwijl ook wel eens juist nadruk gelegd wordt op kennis of competenties. Je kan proberen de vacaturetekst uit te pluizen om tot de essentie te komen, maar het is waarschijnlijk een stuk minder tijdrovend om even de telefoon te pakken en de contactpersoon te bellen. Vraag dan even wat belangrijke kwaliteiten zijn in deze functie en welke achtergrond er wordt verwacht. Zo weet je of het de moeite waard is om te solliciteren. En het geeft je meteen een extra herkenningspunt: ‘Oja, dat was die meneer/mevrouw die telefonisch nog wat vragen stelde’.

2 Trappetjes in je netwerk

Het is altijd handig om mensen om je heen te vragen of ze jou zien in een bepaalde functie. Vraag vrienden, kennissen, familie of (ex-)collega’s eens of ze een match zien tussen jouw profiel en de vacature. Kijk ook eens in je netwerk of je iemand kent die bij het bedrijf werkt of een vergelijkbare functie heeft. Deze mensen kunnen je vast vertellen of de functie iets voor je is. Daarnaast zijn ze misschien zelfs wel bereid je aan het bedrijf aan te bevelen en uit te leggen waarom ze met jou in gesprek zouden moeten gaan.

3 Bedrijven die bij jou passen?

Als je al die profieleisen doorgeworsteld bent en denkt dat de functie bij je past, vergeet je dan niet te verdiepen in de bedrijfscultuur. Misschien ken je iemand in de organisatie die je wat kan vertellen over de sfeer. Daarnaast kan je de bedrijfsdoelstellingen opzoeken en je afvragen of jij je daar (ook op de lange termijn) in kan vinden.

4 De bekende weg

Heb je al wat werkervaring opgedaan? Dan kan het in je voordeel werken om bij de concurrent van je vorige werkgever te solliciteren. Je hebt immers kennis van de bedrijfsvoering van de concurrent. Helaas is het met concurrentie- en relatiebedingen niet altijd toegestaan om direct van start te gaan bij een bedrijf in dezelfde sector. Lees daar je oude contract eerst maar even op na, want het negeren van dit soort clausules kan je hoge boetes opleveren.

5 Vat afwijzingen niet persoonlijk op

Je kan je kansen vergroten door te solliciteren op functies waarvan het gevraagde profiel geheel aansluit op jouw profiel. Als jij als persoon ook nog eens precies in de organisatie past is dat nog een voordeel. Maar als sollicitant moet je ook vooral heel veel geluk hebben. Op het juiste moment tegen de juiste persoon het juiste zeggen. Dat geluk kan je niet altijd afdwingen. Dus vat een afwijzing niet persoonlijk op, maar ga vol goede moed op zoek naar een functie die nóg beter bij je past.

Bron: Intermediar

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg