Goede sollicitatievoornemens

Het nieuwe jaar gaat bijna beginnen. Net als de meeste sollicitanten zal ook jij een aantal goede voornemens voor 2020 hebben. Ga je dit jaar meer sporten? Eindelijk stoppen met roken? Of ga je meer tijd met vrienden doorbrengen? De meeste goede voornemens hebben een vergelijkbare persoonlijke tint. Maar dat is niet altijd het geval. Er zijn natuurlijk ook zat goede voornemens met betrekking tot solliciteren. Is jouw goede voornemen om in 2020 je droombaan te krijgen? Dan zijn de volgende tips wellicht iets voor jou!

LinkedIn Updaten

LinkedIn is niet meer weg te denken uit het professionele leven. Het platform heeft inmiddels meer dan 4,6 miljoen gebruikers. Voor sollicitanten heeft LinkedIn een enorme toegevoegde waarde. Met name de netwerk mogelijkheden en het gemak waarmee je door recruiters te vinden bent, zijn uiterst waardevol.

Continue veranderingen op LinkedIn (denk aan updates op de website) hebben invloed op de effectiviteit en vindbaarheid van je profiel. Het is dan ook aan te raden om na veranderingen je profiel onder de loep te nemen en het aan te passen waar nodig is. Vergeet daarbij niet om rekening te houden met de deze 12 tips voor een sollicitatieproof LinkedIn-profiel.

Vacaturebanken bezoeken

De meeste sollicitanten zijn inmiddels bekend met online vacaturebanken op websites zoals Jobnet, waarbij je door middel van het invullen van jouw gegevens en CV kan zoeken naar vacatures die bij je passen. In een jaar tijd kan er veel veranderen in je privé en professionele leven, waardoor je gegevens van 2019 niet meer representatief zijn in 2020.

Reserveer een dag in het weekend en ga naar alle vacaturebanken waar je staat ingeschreven. Kloppen al je gegevens nog? Gebruik je de juiste keywords? Is het toegevoegde CV nog relevant? Door systematisch alle websites af te gaan en deze punten te onderzoeken, vergroot je de kans dat de juiste vacatures aan jou profiel worden gekoppeld.

Moderniseer je CV

Net als het gehele sollicitatieproces is ook het Curriculum Vitae gevoelig voor veranderingen. Vroeger waren CV’s zakelijke opsommingen van je carrière. Op de inhoud na waren de meeste CV’s identiek. De afgelopen jaren is hier verandering in gekomen. Bij veel bedrijven is het inmiddels geaccepteerd dat CV’s persoonlijker en creatiever worden, wat sollicitanten meer mogelijkheden geven om zichzelf te onderscheiden van medesollicitanten.

Het begin van 2020 is het perfecte moment om je CV te moderniseren. Omdat je geen rekening hoeft te houden met de traditionele regels, kan je jouw creativiteit de ruimte geven. Speel eens met de informatie, het kleurgebruik en het lettertype. Daarnaast kan je experimenteren met picto- en diagrammen, afbeeldingen en bedrijfslogo's. Ondanks de vrijheid van het moderne CV moet je wel rekening houden met de ontvanger. Zorg daarom dat je deze 8 veel gemaakte fouten in de lay-out van CV’s niet maakt!

Alhoewel moderne CV’s steeds vaker geaccepteerd worden, is dit nog niet bij elk bedrijf het geval. Doe daarom altijd eerst onderzoek naar de organisatie. Zo kan je een goede inschatting maken of het bedrijf wel of niet openstaat voor een modern CV.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg