4 Tips om te solliciteren in december

Het is bijna december. De feestmaand van het jaar. Door alle drukte en gezelligheid stoppen veel werkzoekenden tijdelijk met solliciteren, terwijl er juist redenen zat zijn om te blijven solliciteren tijdens de feestmaand. Wil jij gebruik maken van de unieke sollicitatiekansen die deze maand biedt? Gebruik dan deze vier tips en misschien begin jij het volgende jaar met jouw droombaan!

Tip 1: Kijk ook naar tijdelijk werk

Door de feestdagen zijn een groot aantal bedrijven op zoek naar tijdelijke medewerkers. Hoewel  het begrijpelijk is dat sollicitanten vooral op zoek zijn naar vaste banen,  zijn tijdelijke functies zeker ook interessant. In de Sollicitatietips Deel 3: Na het gesprek, is te zien dat de meeste werkgevers het liefst hun vacatures intern vervullen. Door een tijdelijke functie te nemen heb je al één voet binnen de deur van de organisatie, en verhoog je dus je kansen om uiteindelijk aangenomen te worden voor een vaste functie.

Tip 2: Bezoek Netwerkborrels

Steeds meer sollicitanten vinden hun baan door de kracht van netwerken. Om de baan van je dromen te vinden is het vandaag de dag belangrijker dan ooit om te netwerken. Omdat alle bedrijven in december (kerst)borrels organiseren, is dit dé maand om je netwerk uit te breiden. Het is dan ook aan te raden zoveel mogelijk borrels en andere evenementen te bezoeken.

Tip 3: Stuur Bedankkaartjes

Zoals te lezen is in Sollicitatietips Deel 3: Na het gesprek, kan je jezelf positief laten opvallen door na een sollicitatiegesprek een bedankje via e-mail te sturen, of een kaartje. Tijdens de feestmaand kan je dit nog effectiever doen door in te spelen op het ‘feest’ gevoel. Wil je echt opvallen dan kun je bijvoorbeeld een bedankbriefje in de vorm van een kerstkaart sturen.

Tip 4: Kerst- en nieuwjaarswensen

Zoals eerder aangegeven, is een sterk netwerk essentieel voor het vinden van jouw droombaan. Door het versturen van kerst- en nieuwjaarswensen naar jouw connecties zorg je ervoor dat ze op een positieve manier aan je denken. Het is aan te raden om op de (digitale) kerst- of nieuwjaarswensen en op social media te refereren naar jouw banenjacht. Hierdoor wordt je gehele netwerk op een positieve manier herinnerd aan jou en het feit dat je opzoek bent naar een nieuwe uitdaging.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg