5 CV tips van recruiters

Solliciteren is een vak apart, waar je niet voor geleerd hebt. Het opstellen van een CV is dan ook best lastig. Het curriculum vitae is namelijk je visitekaartje en het eerste wat recruiters bekijken. Het is dan ook goed om te weten waar recruiters op letten bij het scannen van CV’s. Met de CV tips van de recruiters van Procam, QISS-IT, Hays en RvdB ga je goed van start.

CV CHECK

1. CV onder de loep; zou jij jezelf aannemen?

Jij kunt je CV inmiddels wel dromen, maar wat vinden anderen ervan? Laat je CV daarom door een vriend(in), familielid of buurman/vrouw lezen vanuit het oogpunt van een werkgever. Laat ze je tips meegeven over hoe jij je CV nog beter en aantrekkelijker kunt maken. Wanneer je een foto bij je curriculum vitae voegt, zorg dan voor een zakelijke, representatieve foto. Het is namelijk de eerste indruk die een werkgever van je krijgt.

2. Creatief CV

Met een standaard opmaak zal je curriculum vitae er niet echt uitspringen. Het kan daarom de moeite waard zijn om er creatiever mee om te gaan. Bijvoorbeeld door je CV grafisch weer te geven. Zeker als je solliciteert op een functie waar het creatieve aspect belangrijk is.

3. Gat in het CV

Solliciteren wordt niet gemakkelijker wanneer je langere tijd werkloos bent. Helemaal in de huidige markt is de kans groot dat je wat langer zonder baan zult zitten. Daarom is het belangrijk dat je deze periode goed kunt motiveren en onderbouwen tijdens een sollicitatie. Motiveren waarom jij over de juiste competenties beschikt en geef daarvan voorbeelden. En onderbouwen welke acties jij al hebt ondernomen om een nieuwe baan te vinden.

4. Referenties

Voor een werkgever zijn referenties een goede manier om een beeld van jou te krijgen. Zorg daarom dat je van je afgeronde stage of van eerdere (bij)banen referenties beschikbaar hebt en vermeld deze op je CV. Vraag wel vooraf toestemming voordat je iemand als referentie opgeeft.

5. Foutloos en bondig

Zorg dat je CV altijd foutloos is geschreven. Dus geen spel- en taalfouten. Het is handig om je CV uit te printen en goed door te nemen om eventuele fouten eruit te halen. Daarnaast is het belangrijk dat je CV zo kort mogelijk is. Recruiters scannen het CV in namelijk enkele seconden. Schrijf je CV dan ook to-the-point en bondig. Heb je bij aansprekende organisaties gewerkt? Dan is het een idee om de logo’s van die organisaties in je CV te gebruiken.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg