Het nieuwe CV: Curriculum Future

Recruiters nemen steeds minder tijd voor het bekijken van een CV. Zo’n 12 tot 15 seconden, aldus Gerjan Apeldoorn. Daarom ontwikkelde hij het CF, Curriculum Future. Een mooi overzicht met een tijdlijn, waarin je niet alleen aangeeft wat je gedaan hebt maar ook wat je in je carrière nog van plan bent.

CV CHECK

Baanbrekend

Gerjan Apeldoorn werkt als trainer en coach in zijn twee eigen bedrijven: Baanbrekend solliciteren en Baanbrekend in bedrijf. Ooit is hij begonnen in de techniek, waarna hij een overstap maakte naar de commerciële wereld. Zijn doelstelling als trainer is om bedrijven en werkzoekenden een omslag te laten maken in hun manier van denken en doen. Om werkzoekenden een handje te helpen, ontwikkelde hij het CF. Het is tegenwoordig namelijk erg lastig om je te onderscheiden als je een van de honderden sollicitanten bent. Het CV wordt dan ook een steeds belangrijker hulpmiddel voor recruiters om kandidaten snel te selecteren. Het is hoog tijd dat werkzoekers hun CV’s kritisch bekijken en vernieuwen, volgens Gerjan.

CF

Wat maakt het CF nou effectiever dan het CV? Volgens Gerjan is dat de focus op de toekomst. Dat is terug te zien in de tijdlijn, waar de sollicitant niet alleen aangeeft welke ervaring hij heeft maar ook hoe hij de toekomst voor zich ziet. Hier is een heleboel ruimte voor creativiteit. Je kan focussen op je ambities in functie, maar ook op welke problemen je op wilt lossen voor een werkgever of welke opleiding je nog wilt volgen.

Andere informatie als persoonsgegevens, missie en visie, talenten en hobby’s worden weergegeven in gekleurde kaders. Hierin heb je de ruimte om weer te geven wat jij belangrijk vindt en graag aan een werkgever of recruiter laat zien. Zo zorgt het CF voor een duidelijk beeld van wie jij bent en wat je wil bereiken. Gerjan heeft dit effect in zijn eigen Curriculum Future zelfs versterkt door bovenin de pagina zijn hoofdboodschap weer te geven. Paginabreed en niet te missen.

Curriculum Future

Benieuwd naar wat het CF voor jou kan doen? Bekijk het op Baanbrekendsolliciteren.nl en download meteen een leeg sjabloon. Zo maak je snel jouw eigen Curriculum Future waar je potentiële werkgevers mee kunt verassen.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg