Het CV anno 2015

Of je nu gaat solliciteren of je opgeeft voor een inhousedag, talent game of business course; grote kans dat jij je CV moet meesturen. CVcheck.info voorziet studenten en pas-afgestudeerden gratis van persoonlijke feedback op het CV. Jobnet legde Nejet Aissa van CVcheck.info een aantal stellingen over het CV voor. Wat is haar visie op het CV anno 2015?

CV CHECK

Een goed CV is voor verschillende sollicitaties te gebruiken

Oneens. Succesvol solliciteren betekend dat je per sollicitatie bekijkt op welke functie je solliciteert en bij welke bedrijf. Pas je CV aan op iedere specifieke sollicitatie. Je kunt zodoende een aantal verschillende CV’s (verschil in presentatie en inhoud) voeren en op basis van de betreffende sollicitatie een bepaalde versie gebruiken en deze zo specifiek mogelijk maken.

Een foto op het CV is een goed idee

Eens. Kies echter alleen voor een foto waarvan je zeker bent dat deze een positieve toegevoegde waarde geeft aan jouw CV. Dit is erg belangrijk omdat je een positieve indruk wilt achterlaten. Plaats er dus niet zomaar een pasfoto bij maar kies echt doelgericht voor een sterke foto.

Anno 2015 heb je eigenlijk alleen een LinkedIn pagina nodig

Oneens. Een sterke LinkedIn pagina is een zeer belangrijk onderdeel geworden van solliciteren anno 2015. Dit omdat steeds meer werkgevers via online netwerken op zoek zijn naar mensen. Echter is de pagina geen vervanging voor het traditionele CV, maar dient het als aanvulling. Wanneer je naar jouw LinkedIn pagina verwijst op jouw CV, zorg er dan vooral voor dat de inhoud van de pagina extra informatie geeft.

Recruiters zijn gefocust op de inhoud van het CV, bij niet-creatieve beroepen of branches is de opmaak daarom minder belangrijk

Oneens. Solliciteren op basis van het CV (en een motivatiebrief) is een eenmalige kans om jezelf te presenteren en in de kijker te spelen bij een potentiële werkgever. Naast de inhoud moet de daarom ook zeker aandacht besteden aan de opmaak. Ten eerste om de lezer te prikkelen om jouw CV (en brief) te gaan lezen. Daarnaast zorg je met een nette opmaak voor een betere leesstructuur, waardoor de lezer sneller tot de kern en inhoud komt.

Nog een laatste tip?

Het gaat er uiteindelijk om dat je laat zien dat er een match is tussen wie jij bent en wat je in huis hebt en het bedrijf en de functie.

Wil jij gebruikmaken van een gratis online CV check inclusief telefonisch consult? Ben je net afgestudeerd of zit je nog in het 3e of 4e jaar van een MBO Techniek, HBO Techniek of een universitaire opleiding? Ga dan naar CVcheck.info en upload je CV. Gebruik als actiecode #TOPCV.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg