Maak je CV scanproof voor recruiters

Op één vacature ontvangt een recruiter honderden sollicitaties. Daardoor besteden zij maar weinig tijd aan het doornemen van de sollicitatiebrief en het CV. Om te bepalen of een sollicitant wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, scant de recruiter binnen enkele seconden het CV. Hoe zorg je er dus voor dat jouw CV scanproof is?

CV CHECK

Recruiters lezen een Curriculum Vitae niet, maar ze scannen deze. Uit diverse onderzoeken blijkt zelfs dat dit binnen enkele seconden gebeurt, waarna er direct wordt bepaald of de sollicitant wel of niet wordt uitgenodigd.

Het is dus erg belangrijk dat je CV scanproof is zodat de recruiter meteen de juiste indruk van je krijgt. Maar wat zien recruiters precies wanneer ze een korte blik op jouw CV werpen? En hoe maak jij je CV scanbaar?

Keywords

Recruiters scannen je CV op bepaalde keywords. Ze zijn op zoek naar die woorden die relevant zijn voor de vacature. Neem dus treffende keywords op in je CV. Om het de recruiter nog gemakkelijker te maken kun je deze bijvoorbeeld vetgedrukt maken. Als bijkomend voordeel van keywords is dat je CV ook beter gevonden wordt in databases.

Word cloud

Een andere manier om belangrijke keywords in je CV te laten opvallen, is een word cloud. Zo kun je bijvoorbeeld met de app TagCrowd een word cloud van je CV maken. Je voegt je CV in de word cloud generator en de app creëert een afbeelding met de meest voorkomende woorden uit je Curriculum Vitae.

Kort profiel

Recruiters willen graag snel weten wat jij voor het bedrijf kunt betekenen. Plaats daarom direct onder je contactgegevens een kort profiel waarin duidelijk naar voren komt wat jij een werkgever te bieden hebt. Geef dus een korte beschrijving van jouw toegevoegde waarde voor het bedrijf. Houd daarvoor maximaal 2 à 3 zinnen aan.

Pas je CV aan

Net als bij het schrijven van een sollicitatiebrief, moet je ook het CV aanpassen aan de betreffende functie en bedrijf. Dit houdt in dat je alleen informatie benoemt in je CV die relevant zijn voor de vacature. Informatie die minder of niet belangrijk zijn voor de functie kun je wel kort benoemen.

Bondig

Recruiters zitten niet te wachten op lange CV’s met uitgebreide toelichtingen. Stel je CV daarom zo kort en bondig mogelijk op. Daarvoor kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van opsommingen. Vermijd vooral het gebruik van lange zinnen en houdt je toelichtingen kort.

Visueel

Je kunt visueel helemaal losgaan met het maken van je CV. Maar of je daarmee nu positief opvalt, valt te betwijfelen. Een eenvoudig CV format helpt de recruiter om direct de juiste elementen eruit te pikken. Zorg daarbij voor voldoende witruimte.

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg