CV Opstellen

Een Curriculum Vitae is in feite een opsomming van jouw ervaringen en kennis. Wees daarom kort en bondig, zodat je Curriculum Vitae duidelijk en overzichtelijk wordt.

Aanhef

Bij het opstellen van een officieel document begin je met een aanhef waarin je beschrijft waarover het document gaat. In het geval van een Curriculum Vitae zet je bijvoorbeeld bovenin het document (of in de kopregel) "Curriculum Vitae van Kathy van Dam".

Adres en contactgegevens

Links bovenin (onder de aanhef) plaats je adres en contactgegevens, dus telefoonnummer (eventueel vast en mobiel, of werk & privè) en e-mailadres.

Werkervaring

Na een witregel noem je je (relevante) werkervaring. Je begint met het kopje 'Werkervaring', waaronder je begint met het noemen van je meest recente werkervaring. Vergeet ook niet om relevante stages in de opsomming te noteren.

Voorbeeld:

Werkervaring
2016 - heden: Juridisch adviseur Rechtswinkel Utrecht (parttime)
2018 - 2019: Advocaatstage bij Advocatenkantoor Law & Law

Het is aan te raden om je werkzaamheden per functie kort toe te lichten, zie ons voorbeeld.

Opleidingen

Na weer een witregel noteer je de opleidingen die je hebt afgerond. Je begint met het kopje 'opleidingen' en daaronder plaats je de meest recent afgeronde opleiding. Je eindigt met de middelbare school.

Voorbeeld:

Opleidingen
2014 - 2019: Studie rechten aan de Vrije Universiteit
2008 - 2014: VWO aan het Lusac College Enschede

Extra informatie

Naast opleidingen(en) en werkervaring kun je ervoor kiezen om extra informatie over jezelf te geven, zoals talenkennis, softwarekennis, persoonlijke kenmerken, interesses of relevante nevenactiviteiten. Onder een kopje ‘Overige ervaring’ zou je bijvoorbeeld kunnen noemen dat je actief bent geweest in een bestuur of dat je op hoog niveau gesport hebt. Onder een kopje ‘Interesses’ zou je kort je hobby’s kunnen noemen (NIET 'uitgaan' noteren!) en onder ‘Persoonlijke kenmerken’ zou je een paar eigenschappen kunnen noemen die jou als persoon typeren. Als de extra informatie vaardigheden betreft, zoals talenkennis, geef dan aan op welk niveau je een taal kunt lezen, schrijven en spreken.

Bekijk ook een voorbeeld Curriculum Vitae »

CV vertalen

Indien je je cv in het Engels (of een andere vreemde taal) moet aanleveren, dan kun je je cv laten vertalen door de specialisten van JK Translate. Ook geven zij tips over de vorm en de presentatie van de inhoud.

CV vertaling Engels »

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg