Voorbeeld open sollicitatiebrief

Schrijf je gratis in voor de Nationale Carrièrebeurs

Onderstaand vind je een voorbeeld van een open sollicitatiebrief. De opmaak en opbouw van deze voorbeeldbrief zijn precies volgens de richtlijnen van een correcte (open) sollicitatiebrief.

Voorbeeld open sollicitatiebrief downloaden

Je kunt de onderstaande open sollicitatiebrief downloaden als PDF, zodat je hem kunt uitprinten en als voorbeeld kunt gebruiken. Let echter wel op dat je de brief niet letterlijk overneemt, maar schrijf altijd een eigen open sollicitatie die klopt bij jouw situatie.

Over de open sollicitatie voorbeeldbrief

Deze open sollicitatiebrief is geschreven door Tanja. Zij heeft een opleiding communicatie gedaan en twee jaar werkervaring bij Ahold.

Tanja Blom
Hartenstraat 28
1011 BB Huizendam
T. 06-1234567
E. tanjablom@notmail.com

Huizendam, 10 oktober 2019

Geachte heer Santpoort,

Hoewel er op dit moment geen vacatures zijn, wil ik middels deze open sollicitatie graag mijn enthousiasme kenbaar maken voor een functie op de communicatieafdeling van Unilever. Sinds ik tijdens mijn studie Communicatie in contact kwam met de wereld van 'Fastmoving Consumer Goods' ben ik gegrepen door deze bedrijfstak en zou ik graag werken bij Unilever, de grootste speler in deze markt.

Daarbij werkt een bekende van mij - Mariska Goedhardt - bij Unilever. Haar positieve berichten over Unilever als werkgever bevestigden mijn hoge verwachtingen. Daarom probeer ik me door deze open sollicitatie in de kijker te spelen, hopend dat u aan mij denkt als er binnenkort een functie vrijkomt.

Zelf heb ik ook wat te bieden: ik heb inmiddels twee jaar werkervaring op de marketingafdeling van Ahold. Hier maak ik deel uit van een team dat de reclamecampagnes van Albert Heijn bedenkt. Ontzettend leuk, maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en dan het liefst bij uw organisatie!

In de bijlage vindt u mijn curriculum vitae en ik zou het leuk vinden om een keer met u te spreken ter oriëntatie.

Met vriendelijke groet,

Tanja Blom

Bijlage: Curriculum Vitae

Curriculum Vitae bij een open sollicitatie

Je Curriculum Vitae moet opvallen! Juist bij een open sollicitatie kun je jouw CV niet aanpassen aan een functie. Alles moet dus tip top zijn! Op cvcheck.info kun je jouw CV gratis online laten checken door ervaren recruiters.

Voorbeeld 'gewone' sollicitatiebrief

In een 'gewone' sollicitatiebrief reageer je op een vacature, het bedrijf biedt dus een functie aan die vervuld moet worden. In een reactie op een vacature leg je iets meer nadruk op jouw enthousiasme over de functie en motiveer je waarom jij geschikt bent voor die functie.

Bekijk voorbeeld 'gewone' sollicitatiebrief

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg