Voorbeeld Sollicitatiebrief 2

Onderstaand vind je een voorbeeld sollicitatiebrief voor de functie van Junior Evenementen Manager. De opmaak en opbouw van deze sollicitatiebrief zijn precies volgens de richtlijnen en uiteraard ook toepasbaar op andere functies.

Voorbeeld sollicitatiebrief downloaden

Je kunt de onderstaande sollicitatiebrief downloaden als PDF, zodat je hem kunt uitprinten en als voorbeeld kunt gebruiken. Let echter wel op dat je de brief niet letterlijk overneemt, maar schrijf altijd een eigen sollicitatiebrief die klopt bij jouw situatie en de functie waarop je solliciteert.

Over dit sollicitatiebrief voorbeeld

Deze sollicitatiebrief wordt geschreven door Piet. Hij heeft de opleiding Facility Management aan de Hanzehogeschool in Groningen gevolgd en reageert op een vacature voor de functie van Junior Evenementen Manager bij Adventure Evenementenorganisatie. Voorafgaand aan het schrijven van de brief heeft hij telefonisch contact opgenomen met meneer Verstappen voor aanvullende informatie over de functie en de vacature.

Piet Paulusma
Neelstraat 28
2000 CH Groningen
T. 123-1234567
E. p.paulusma@notmail.com

Adventure Evenementenorganisatie
T.a.v. Dhr. Z. Verstappen

Groningen, 3 maart 2015

Betreft: sollicitatie Junior Evenementen Manager

Geachte heer Verstappen,

Naar aanleiding van de openstaande vacature Junior Evenementen Manager in de Volkskrant van 1 maart j.l. en ons aangename telefoongesprek waar we wat dieper op de functie zijn ingegaan, stuur ik u deze sollicitatiebrief met curriculum vitae. Zowel de bedrijfs- als functieomschrijving sprak me erg aan, omdat het voor mij een uitdaging is om binnen de jonge, groeiende organisatie de verschillende internationale evenementen te coördineren.

Door het volgen van diverse colleges en het deelnemen aan projecten gedurende de opleiding Facility Management aan de Hanzehogeschool in Groningen heb ik veel geleerd over het leiding geven aan personeel, het managen van bedrijfsafdelingen en het motiveren en instrueren van medewerkers.

Die kennis heb ik in de praktijk aangescherpt tijdens mijn stage bij Heineken. Gedurende een half jaar heb ik onder leiding van de senior sponsor manager de coördinatie van de Nederlandse vrijwilligers in het Heineken Holland House bij de Olympische Spelen in Beijing op me genomen. Ook heb ik het trainingsprogramma van deze vrijwilligers voorbereid.

Tijdens mijn stage heb ik geleerd hoe ik onder hoge druk prioriteiten kan stellen en resultaten kan boeken. Het is mijn ambitie om bij de Adventure Evenementenorganisatie als studerende, motiverende spin in het web te kunnen fungeren, zodat ik samen met het team onze klanten een onvergetelijke ervaring kan bezorgen.

Het lijkt mij een uitdaging om als Junior Evenementen Manager bij Adventure Evenementenorganisatie aan de slag te gaan. Graag licht ik dan ook mijn brief en CV in een persoonlijk gesprek toe.

Met vriendelijke groet,

Piet Paulusma

Bijlage (1): Curriculum Vitae

Vacatures in

ICT
Finance
Management
Techniek
Juridisch
Gezondheidszorg